Tiramisu met speculaas van Jelle Vaneeckhout

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Probeer dit lekker dessertje van Jelle Vaneeckhout uit Vichte.

“Op een vrij moment kun je mij gegarandeerd in de keuken terugvinden, ik vind koken een zalige ontspanning. Vooral desserts zijn mijn specialiteit”, steekt Jelle Vaneeckhout van wal. “Volgend schooljaar wil ik mij er zelfs nog meer op toespitsen. Ik start in september met een opleiding banketbakker-chocolatier.” In zijn versie van tiramisu kiest Jelle voor speculaas: “Dat koekje geeft het een specifieke smaak. Er mag ook een stevige slok amaretto bij, ik ben niet te zuinig”, lacht hij. Het dessert maakte Jelle al ontelbaar veel keren. Het recept kent hij dan ook uit het hoofd. “Eigenlijk vraagt het amper werk om een superresultaat te krijgen. En er staan altijd kandidaten te springen om te proeven. De tiramisu serveer ik in kleine weckbokaaltjes. Dat maakt het extra aantrekkelijk.

Tiramisu met speculaas van Jelle Vaneeckhout

RECEPT

Voor acht potjes

INGREDIËNTEN

– 500 gr mascarpone

– 100 gr suiker

– 4 eierdooiers,

– 2 eiwitten

– amaretto

– 24 speculaaskoekjes

– kopje koffie

– cacaopoeder

WERKWIJZE

Meng de eierdooiers en de suiker in een pot, roer er de mascarpone luchtig onder.

Voeg een goeie scheut amaretto toe. Klop het eiwit luchtig en voeg toe aan het mengsel.

Dip de speculaas in de koffie. Voorzie drie koekjes per potje. Leg een koekje onderaan, mengsel erboven, nog een koekje, nog een laag mengsel en werk af met een speculaasje bovenaan. Strooi wat cacaopoeder als final touch.

Zet de potjes minstens vier uur in de koelkast voor een stevig resultaat.