Superfans in de kijker : Susy Desimpele uit Izegem volgt Will Tura al 47 jaar

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De sterren van het podium staan al regelmatig in de kijker, tijd om ook hun fans eens op het voetstuk te plaatsen. Showbizzmedewerker PADI zoekt voor ons enkele superfans op en laat ze vertellen over hun idolen. Ze diepen herinneringen en anekdotes op en duiken in hun collectie foto’s en memorabilia.

Deze nieuwe rubriek starten we bij Will Tura en Susy Desimpele. Susy is 53 jaar, woont in Izegem en werkt in de school Heilige-Familie in Izegem.

https://www.youtube.com/watch?v=gks84EY6c6Q

“Al van jongs af ben ik fan van Will Tura”, steekt Susy van wal. “Een cadeau voor mijn eerste communie was een toegangskaartje voor het verjaardagsbal van Will Tura in Brugge.”

Superfans in de kijker : Susy Desimpele uit Izegem volgt Will Tura al 47 jaar

“Ik was daar supergelukkig mee, dat was voor mij de dag van mijn leven. Ik bewonderde Will omdat hij iets magisch over zich had. Ik kon dan al uren naar zijn muziek luisteren en dat is altijd zo gebleven. We zijn nu al 47 jaar verder en dat is nog niets veranderd… Will is zelfs een persoonlijke vriend geworden.”

https://www.youtube.com/watch?v=eZRW2Xd3jYI

“Nu nog blijft Will mijn nummer één, zelfs al gaat hij minder optreden”, vertelt Susy. “Vanaf mijn eerste communie tot heden bleef ik naar zijn optredens gaan kijken. Ik doorkruiste het hele land om hem aan het werk te zien. Ook zijn laatste optreden in Overijse woonde ik bij. Ik heb al zijn lp’s, cd’s, dvd-boxen, enz. Alles wat rond mijn idool uitkwam, heb ik in mijn bezit. Ik ben trouwens ook de oprichter van de Facebookgroep over Will Tura, die nu al 5.400 leden telt.”

Superfans in de kijker : Susy Desimpele uit Izegem volgt Will Tura al 47 jaar

“Toen ik vijftien jaar jong was, mocht ik mee met een vriendin die met de auto reed. Ik was fier omdat ik dan wel wekelijks naar Will Tura kon gaan kijken. We deden vaak ‘s morgens één optreden en ‘s avonds waren we dan aanwezig op een ander optreden. Het was de periode dat er eerst een show was van Jerry en het Tura-orkest, waarna daarna de grootmeester zelf optrad.”

We merkten dat Will met zijn Porsche vast zat in de modder

“Ik herinner mij nog een optreden waar we met onze enkels in de modder stonden, maar toch maakten we plezier. Na het optreden wilden we vertrekken, maar we merkten dat Will met zijn Porsche vast zat in de modder.”

Superfans in de kijker : Susy Desimpele uit Izegem volgt Will Tura al 47 jaar

“Mijn vriendin – die toch een beetje verliefd was op Will – was volledig in ‘t wit gekleed. Zij wilde stoer doen en hielp duwen. Na enkele keren duwen – terwijl Will aan het stuur zat – riep er plots iemand dat Will gas moest geven. Will liet zich dat geen twee keren zeggen. De auto schoot vooruit en mijn vriendin viel plat op haar buik in de modder. We hebben er daarna, en ook heel lang nadien nog, veel mee gelachen.”

Will is iemand die echte fans niet links laat liggen

“In de jaren tachtig won ik ook nog een tekenwedstrijd, georganiseerd door zijn fanclub. De hoofdprijs was toen een fotoreportage met Will. Dat blijf ik koesteren, een zalig moment, een fijne souvenir.”

De winnende tekening waarmee Susy een fotoshoot won
De winnende tekening waarmee Susy een fotoshoot won

Of dat geen druk legde op het gezin, de passie voor Will Tura? “Ik was alleen met mijn dochter”, vertelt Susy. “Tot ze 18 was is die altijd meegeweest, daarna kwamen de studies op de eerste plaats. Sommige familieleden vonden het wat overdreven om altijd naar hetzelfde te gaan luisteren, maar ik had maar dat. En daar trok ik me ook niks van aan (lacht).”

Wat mijn favorieten zijn? Mijn lievelingsnummers zijn altijd de luisterliedjes van Will geweest. Ik denk dan aan ‘Als de muren konden praten’, ‘Een hart van goud’ en ‘Een vrouw’ bijvoorbeeld.

https://www.youtube.com/watch?v=FByBGzem0wk
Superfans in de kijker : Susy Desimpele uit Izegem volgt Will Tura al 47 jaar

“Will is iemand die echte fans niet links laat liggen”, besluit Susy. “Toen ik ooit ziek was, keek hij zelfs na of de professor wel degelijk de juiste was voor mijn ziekte. Dat zal ik nooit vergeten. Hij was er, ook als ik hem nodig had voor een gesprek.”

(PADI)