Superfan Pieterjan Beheydt begon door K3 met zijn eigen kidspopduo BlitZ

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De sterren van het podium staan al regelmatig in de kijker. Het is tijd om ook hun fans eens op het voetstuk te plaatsen. Showbizzmedewerker PADI zoekt voor ons enkele superfans op en laat ze vertellen over hun idolen. Ze diepen herinneringen en anekdotes op en duiken in hun collectie foto’s en momorabilia.

Voor onze rubriek gingen we deze week op bezoek bij Pieterjan Beheydt in Otegem. Deze 28-jarige enthousiasteling is afkomstig uit Meulebeke, waar hij in 2008 samen met jeugdvriend Jens Declerck begon met het kidspopduo Blitz. Voor Pieterjan begon het echter allemaal in zijn jeugdjaren met… K3. “Ik geef toe : dankzij K3 raakte ik nog meer in de ban van muziek, optredens en shows”, zegt Pieterjan.

Hoe lang ben je al fan en hoe is het allemaal begonnen ?

“Ik denk dat ik mij toch al 15 jaar fan mag noemen. Ik volgde K3 al, nog voor ze met hun Eurosong-avontuur waren gestart. Ik kan me nog goed het moment herinneren waarop ik voor het eerst een liedje van K3 op de radio hoorde. ‘Heyah Mama’ werd gedraaid op Radio 2, als één van de liedjes die zouden meedoen aan de preselecties van Eurosong. Een week later had ik het singeltje al gekocht. Het bleek een voltreffer, want in geen tijd was de single overal uitverkocht. Dat Heyah Mama een echte zomerhit ging worden, was toen al duidelijk. Eerlijk: ik was al altijd fan van catchy kindermuziek. Het interesseerde me hoe dit in elkaar stak, hoe het concept was uitgewerkt. Let wel: aanvankelijk was het niet de bedoeling van K3 om met kindermuziek de jonge harten te veroveren. Heyah Mama is helemaal geen kinderliedje. Eigenlijk zijn alle liedjes van K3 toffe popsongs, die kinderen gewoonweg óók leuk vinden. En dat recept interesseert me.”

Superfan Pieterjan Beheydt begon door K3 met zijn eigen kidspopduo BlitZ

“Eén van de eerste keren dat ik K3 live aan het werk zag, was in 1999. In het zwembad van Izegem! Ik was 13, er was daar een poolparty en K3 was de special act. In die tijd was K3 al echt hot voor iedereen, jong en oud. Ik zie ze nog staan zingen bovenaan op het verhoog waar je normaal van de glijbaan moet. Sinds dat moment sloot ik K3 nog steviger in mijn hart.”

Hoe fanatiek ben je ? Hoeveel optredens doe je in één jaar ? Heb je leuke gadgets in huis ?

“In de beginperiode was ik echt wel megafan van K3. Veel vrienden verklaarden me toen voor gek. In die tijd kocht ik ook veel van hun gadgets, van cd’s over brooddozen tot boeken. Toen ik vijf jaar geleden het ouderlijk huis verliet heb ik bijna de hele verzameling opgeruimd en weggeschonken. De rest staat verpakt in dozen. Het blijft een mooie collectie, dat geef ik toe. Maar ik hield vooral gewoon van die muziek, van het concept… Ik vond het gewoon fantastisch hoe ze met die muziek de kinderen zo konden entertainen.”

Superfan Pieterjan Beheydt begon door K3 met zijn eigen kidspopduo BlitZ

“In die tijd was ik ook monitor op het speelplein ‘t Ravotterke in Meulebeke. De hits en dansjes van K3 waren toen ook daar razend populair. Daar is mijn passie begonnen, door K3 : het entertainen van kids! Het is ook daar dat ik Jens Declerck uit Oostrozebeke – mijn muzikale collega bij BlitZ – leerde kennen. Niet veel later begonnen we daar zelf muziek te maken en voor we het beseften ontstond onze kidspopgroep BlitZ. Let op : we zijn helemaal geen kopie van K3. Ook al werden we al eens – zelfs door K3 ! – bestempeld als de mannelijke K3, hoewel we maar met twee zijn (lacht). Wij brengen ook leuke kidspop, maar we specificeren ons nog meer op kids dance. We willen er zijn voor alle meisjes en ook jongens, wat bij K3 minder het geval is. Met BlitZ brengen we interactieve shows doorheen heel Vlaanderen. In de voorbije zomer traden we maar liefst 50 keren op.”

Superfan Pieterjan Beheydt begon door K3 met zijn eigen kidspopduo BlitZ

Ben je nu nog altijd een échte K3-fan ?

“Het écht fan zijn is met de jaren helemaal veranderd, ik ben dat ontgroeid. Ik ben ook geen tiener meer, maar K3 zijn nu nog altijd grote voorbeelden voor me. Ik kijk heel hard op naar de drie dames en wat ze al hebben bereikt. Chapeau, echt waar. Ook in de nieuwe bezetting zal ik ze blijven volgen. Mijn pronostiek voor de finale van vrijdagavond 6 november? Ik gok op Klaasje, Hanne en Marthe.”

Superfan Pieterjan Beheydt begon door K3 met zijn eigen kidspopduo BlitZ

Maakte je persoonlijke anekdotes met K3 mee ?

“In de voorbije jaren heb ik K3 vaak ontmoet. Keer op keer viel het mij op dat het vriendelijke, doodgewone, plezante meisjes zijn met het hart op de juiste plaats. De eerste keren dat ik ze zag, was ik natuurlijk een beetje nerveus. Maar de laatste jaren werd dat meer professioneel. Ik kan ze nu al bijna concullega’s noemen. Als je in de kids charts net onder K3 op de tweede plaats staat of je haalt ze in, dan is dat wel iets speciaal. Maar opboksen tegen Studio 100 is geen lachertje en helemaal niet gemakkelijk. Zij hebben zo veel invloed… Toch proberen Jens en ik ons mannetje te staan. Ondertussen zijn we met BlitZ op een veel hoger niveau bezig dan vroeger en werkten we voor onze zomersingle Jambolé zelfs samen met Peter Gillis, dé producer van K3. We namen die single op in de Top Studio in Gent. Dat is ook de studio waar K3 al hun hits opnamen. Aan de muur prijken heel wat gouden K3-albums.”

Superfan Pieterjan Beheydt begon door K3 met zijn eigen kidspopduo BlitZ

“Ik heb ook een opleiding toneel, voordracht en drama achter de rug. Ik wilde dus in deze sector verder gaan. Shows geven, entertainment, zingen, dansen, in de aandacht staan… Dat zit al in mijn bloed sinds ik een kleuter was. Onlangs vond ik oude fotoalbums terug. Op al die kinderfoto’s was ik al verkleed als clown, Sint, Kerstman, griezelbeest, enzovoort. Ik wil bezig blijven en naast BlitZ heb ik dan ook nog vele plannen en dromen in de showbizz.”

Superfan Pieterjan Beheydt begon door K3 met zijn eigen kidspopduo BlitZ

“Onlangs speelde ik mee – naast Kristel van K3 – in de jeugdserie GhostRockers in het nieuwe seizoen dat dit najaar van start gaat op Ketnet. Ik speelde de rol van Lars, een Zweedse choreograaf die Elvira (de rol die Kristel vertolkt) kent van vroeger. Het was een leuke ervaring om te acteren, maar ook om een hele dag samen met één van mijn grote voorbeelden door te brengen. Ik vertelde haar over BlitZ en het ontstaan, zij vertelde over haar man Gene en over de toekomst van K3. Ik heb veel respect voor Kristel. Ik hoop dat ik in de toekomst nog met haar mag en kan samenwerken.”

Superfan Pieterjan Beheydt begon door K3 met zijn eigen kidspopduo BlitZ

(PADI)