Stijn Lombaerts in Tanzania: "Jaarlijks terug naar huis om mijn oma van 89 te zien"

10/08/16 om 06:00 - Bijgewerkt om 06:00

Bruggeling Stijn Lombaerts woont met zijn Keniaanse echtgenote Trizah Githinji, de twee adoptiekinderen Ann (17) en Ashley (15) en de twee biologische kinderen Elon (2,5) en Ella (11 maanden) in Tanzania. Hij en Trizah leerden elkaar beiden als expats kennen in Dar es Salaam.

Hoe ben je in Tanzania terecht gekomen?

"Na mijn rechtenstudies trok ik met een Volkswagenbusje voor een jaar door West-Afrika. Nadien wilde ik dolgraag naar daar terug om er te gaan werken. Eén jaar als toerist was lang genoeg... Als jurist zag ik niet onmiddelijk mogelijkheden, daarom ben ik toen in de logistiek begonnen. Eerst zes maanden bij 2XL in Zeebrugge gewerkt, daarna een jaar bij Polytra in Anwerpen. Toen de agent van Polytra in Dar es Salaam dringend een operations manager nodig had, heb ik niet getwijfeld en ben ik onmiddellijk vertrokken naar Tanzania. Ik heb drie jaar voor die Italiaan gewerkt, daarna ben ik partner geworden bij een ander logistiek bedrijf hier - DSM Corridor Group - en nu ben ik al 2 jaar managing director van een transportbedrijf."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!