Stijn Decorte in Nederland: "Terug in België eet ik drie keer per week frietjes"

16/09/16 om 16:11 - Bijgewerkt om 19:53

Stijn Decorte - zoon van West-Vlaams gedeputeerde Guido Decorte nota bene - vertrok al snel na zijn studies journalistiek in Gent naar Utrecht, om er nog een aanvullende opleiding te volgen. Hij bleef er meteen ook voorgoed plakken, al schuilt er - en niet eens zo hard verborgen - een eeuwige avonturier in deze Oostduinkerkenaar.

Kort na je studies journalistiek in Gent verhuisde je naar Nederland. Wat heb je met onze noorderburen?

"De aanleiding was een vervolgstudie aan de School voor Journalistiek in Utrecht, waarvoor ik werd uitgenodigd en ik halsoverkop mijn eerste Indiareis onderbrak. Ik koos voor fotojournalistiek en na een stage bij een fotograaf kon ik gauw als freelancer beginnen. Ik werkte toen als verzorgende bij de thuiszorg en ik mocht van de directeur aldaar een fotoboekje maken voor hun jubileum. Met dat boekje in de hand ben ik toen de redacties van tijdschriften langsgegaan en had ik al snel werk. En ging ik ook gauw weer naar India voor een paar maanden. Nu zijn we 15 jaar later en ik heb er nog altijd 'zin an'."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!