Sofie in Paraguay : taalprobleem in Ciudad del Este

Redactie KW

Sofie Morbée uit Knokke-Heist vertoeft een klein jaar in het Zuid-Amerikaanse Paraguay. Voor haar vertrek leerde ze al een pak mensen uit de hele wereld kennen die allemaal naar Paraguay gaan. Mensen uit Turkije, Italië,… Ook kon ze al kennismaken met haar gastgezin, een schooldirecteur in Ciudad del Este met vier meisjes, een jongen én enkele honden.

Hier mijn eerste tekstje uit Paraguay! We hadden een lange vlucht, maar alles is goed verlopen. De eerste twee dagen zijn we op hotel gegaan in Asuncion met alle AFS’ers. Zaterdag 30 juli zijn we dan om 15 uurvertrokken voor een busreis van zes uur naar Ciudad del Este. Daar kwam mijn gastfamilie mij ophalen & reden we naar huis. Er was een feestje van mijn oudste zus Paola die jarig was. Ik ontmoette dus meteen heel de familie & iedereen wou mij eens aanraken.

Taalprobleem

De taal is echt een probleem, ik sta daar maar van ja te knikken en te lachen terwijl ik er niets van begrijp! Ik ging slapen om 3 uur, dus da’s 9 uur Belgische tijd. Iedereen heeft wel wat last van een jetlag, maar ik ben gelukkig niet ziek. Bij mij is het meer dat ik om 5 uur of zo wakker word & dan klaarwakker ben… Ik heb een hele leuke familie met vier zussen & één broertje. We wonen in hun school en er is wifi overal, dus da’s wel handig! Groetjes uit het land waar hun Chinees beter verstaanbaar is dan Engels.

Sofie

Meer lezen? Volg de persoonlijke blog op www.sofieinparaguay.webs.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier