Sofie in Paraguay (4) : "Russen en Chinezen"

07/10/11 om 15:53 - Bijgewerkt om 15:53

Bron: Kw

Hier in Paraguay hebben de gewoonte om van elke dag een feestdag te maken. Ik heb zo de indruk dat ze op de duur gewoon dingen beginnen verzinnen om toch maar een reden te hebben om te kunnen feesten of niet naar school te moeten. Zo bestaan er: dag van de agent, dag van de winkel,enzovoort.

Eind augustus was het dia del folklore en dat was toch iets speciaals. 's Avonds was er een groot feest in de turnzaal voor alle leerlingen en hun ouders. Elke klas vertegenwoordigde een land en moest een reina hebben. Het slachtoffer in mijn klas was... inderdaad: ikzelf! Blond haar & blauwe ogen, dus veel keuze had ik niet. Elke reina moest een speech houden, maar gelukkig had ik een jongen van m'n klas bij die voor tolk wou spelen. Zo kon ik Nederlands spreken. Onze klas vertegenwoordigde Rusland. Mijn speech zag er ongeveer als volgt uit: 'Hallo iedereen, eigenlijk heb ik hel...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!