Sofie in Maleisië (2) : “Rijstfestival bezocht : smerig!”

Redactie KW

Sofie Maelfait uit Lauwe verblijft ondertussen al enkele weken bij haar nieuwe familie in Langkawi, Maleisië. Ze was al een weekje ziek en mocht het rijstfestival bezoeken. Een toeristisch toppertje!

Mijn gezin in Maleisië bestaat uit een broer van 10 en een zus van 13. Mijn broertje is super en een beetje gek. Het enige Engelse woord dat hij kan zeggen is ‘beautiful’. Mijn zus is zeer verlegen en durft niet praten met mij… Da’s wel wat saai. Mijn Maleisische mama is huismoeder en altijd thuis. Ze babysit iedere dag op ons klein nichtje van 3 maand, dus veel uitstapjes zitten er niet echt in. Mijn papa is een visser en heeft zijn eigen boot.

Kwallenseizoen

Ik ben hier al drie dagen naar school geweest, maar het niveau is zeer laag. Zo leren we in wiskunde hoe we een rico moeten berekenen, in het 5de middelbaar. Catastrofaal! Het enige wat ik voorts al bezocht heb is de winkel, een cinema en het rijstfestival (laman padi), met meer dan 100 verschillende rijstgerechten en spelletjes in de rijstvelden. Smerig! Mijn ouders hier verbieden me momenteel te zwemmen in de zee omwille van het kwallenseizoen.

Weekje ziek

Omdat ik wat last had van heimwee heeft mijn chapterleader me terug gehaald naar het vaste land voor twee weken. Het was de bedoeling dat dat slechts één weekend zou zijn, maar ik ben dan ziek geworden en dus moest ik naar het ziekenhuis. Daarna heb ik een week bij de dokter gewoond om weer op mijn positieven te komen. Vandaag, 9 augustus, (mijn verjaardag!) ben ik in een hotel voor startkamp. Ik ben hier met 5 Duitsers, waar ik niet veel van snap. Vanavond gaan we terug naar de dokter om mijn verjaardag te vieren. De dokters zijn overigens echt fantastisch. Ze zijn super rijk én het zijn duikers. Ze hebben een tweede huis op Langkawi en zijn van plan me alles te tonen en me te leren duiken. Dat zal voor na de ramadan zijn. Zelf heb ik nog niet echt de kans gehad om te vasten, daar ik ziek was…

Voila dat was het zowat denk ik. Vele groetjes van de volwassen Maleisiër,

Sofie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier