Sien Willaert maakt scampi met wittewijnsaus en linguine

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Sien Willaert uit Westrozebeke maakt scampi.

Een lekker gerecht op tafel toveren als er volk over de vloer komt? Sien Willaert uit Westrozebeke draait er haar hand niet voor om. “Ik kook graag iets nieuws als ik gasten heb, ik hou wel van een uitdaging”, vertelt ze. “Mijn inspiratie haal ik uit kookboeken of receptjes die ik uit een tijdschrift scheur. Als er maar niet te veel ingrediënten zijn, daar pas ik voor.” De pasta met scampi en wittewijnsaus beantwoordt dus perfect aan Siens voorwaarden : niet te moeilijk én perfect van smaak. “Het aantal scampi kan je laten variëren, afhankelijk of je voor een voor- of hoofdgerecht gaat”, vult ze aan.

Sien Willaert maakt scampi met wittewijnsaus en linguine

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

– 500 gr scampi

– 500 gr linguine

– 100 ml witte wijn

– 2 sjalotten

– halve kleine geraspte citroenschil

– sap van een citroen

– blaadjes van (citroen)

– tijm

– 100 ml room

– 2 el geraspte parmezaan,

– boter

– peper en zout.

WERKWIJZE

Pel de scampi en maak ze schoon. Kook de linguine beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.

Pel en snipper de sjalotjes. Stoof ze glazig in een pan met wat boter.

Doe de scampi erbij en bak alles in twee minuten mooi krokant. Blus met de witte wijn en het citroensap.

Voeg de room toe, laat twee minuten inkoken. Werk de saus af met verse tijm, citroenzeste en parmezaankaas. Kruid af met peper en zout.

Serveer de scampi met linguine. Overgiet met de saus en garneer met een takje tijm of een partje citroen.