Sarah Slos uit Vichte geeft pizza gezonde twist met bloemkoolbodem

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de glutenvrije pizza met bloemkoolbodem van Sarah Slos uit Vichte.

“Ideeën plukken van Pinterest en improviseren met de ingrediënten die ik staan heb, daarmee geraak ik een heel eind ver in de keuken”, zegt Sarah Slos uit Vichte.

“Voor de glutenvrije bodem heb ik mijn eigen receptje samengesteld. Het handige is dat je eigenlijk van alles kan gebruiken om de pizza te beleggen. Het is een ideaal gerecht om de restjes in je koelkast weg te werken.”

Sarah Slos uit Vichte geeft pizza gezonde twist met bloemkoolbodem

RECEPT

voor twee tot drie personen

INGREDIENTEN

Voor het deeg:

– 1 bloemkool

– 2 eitjes

– 100 gr Parmezaanse kaas

– peper en zout

– verse basilicumblaadjes

– oregano

– lookpoeder

Voor de topping:

– tomatenpassata

– champignons

– 150 gr gemalen mozzarella

– Parmezaanse kaas

– gewone mozzarella

– salami

– zongedroogde tomaten

– veldsla of rucola

WERKWIJZE

Rasp de bloemkool volledig, op het steeltje na. Warm afgedekt even op in de microgolf tot de geraspte bloemkool zacht is.

Giet de bloemkool in een theedoek en wring het overtollige vocht stevig uit.

Doe de kaas in een kom, voeg een eitje toe. Kruid met lookpoeder, peper en zout. Voeg verse oregano en basilicum toe. Ook de bloemkool mag erbij. Enkel als het geheel niet smeuïg genoeg is, voeg je het twee eitje eraan toe.

Stort het deeg uit op een ovenschaal. Druk aan tot het deeg ongeveer 1cm dik is. Zet het in de voorverwarmde oven op 200°C voor 15 minuten, tot het goudbruin is.

Beleg de pizzabodem naar eigen voorkeur met enkele eetlepels passata, de kazen, tomaatjes, een handjevol champignons en salami.

Zet ongeveer 20 minuten in de oven op 200°C. Serveer met verse rucola.