Sandro uit Ingelmunster schonk ‘een bruidsboeket’ aan Sharon van Within Temptation

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De sterren van het podium staan al regelmatig in de kijker. Het is tijd om ook hun fans eens op het voetstuk te plaatsen. Showbizzmedewerker PADI zoekt voor ons enkele superfans op en laat ze vertellen over hun idolen. Ze diepen herinneringen en anekdotes op en duiken in hun collectie foto’s en memorabilia.

Sandro Adyns woont in de Lysbrugstraat in Ingelmunster. De 39-jarige bediende is samen met Alicia, en papa van drie dochters tussen 14 en 4 jaar. Hij werkt als bediende bij DV Fresh in Pittem. Zijn hobby’s zijn videoreportages maken en fotografie.

Hoe lang ben je al fan ? Hoe is het allemaal begonnen ?

“Ik ben al fan sinds 2000. Within Temptation had net het album Mother Earth uitgebracht met de gelijknamige single. Dat was nog net voor het grote succes met Ice Queen, wat hun grote doorbraak betekende. Een goeie vriend vertelde me dat hij iemand zocht die goed Engels kon voor een interview met Within Temptation. Ik reageerde: Dat meen je niet? Ik ben gek van die groep! En trouwens, het zijn Nederlanders hoor… (lacht).”

Sandro uit Ingelmunster schonk 'een bruidsboeket' aan Sharon van Within Temptation

“Ik was samen met mijn vriend dus één van de eerste van de Belgische pers die met Within Temptation een babbel sloeg. Het werd een fantastisch gesprek. Sharon en Robert zijn dat ook nooit vergeten, ook niet nadat ze doorbraken met Ice Queen. Vorig jaar had ik Sharon nog aan de telefoon en we spraken er zelfs nog over. Ze vroeg zelfs : ik heb een goede vriendin die ook net gestart is met een band. Zou je een interview doen met haar, wie weet breken ze ook door en heb je weer een anekdote om later te vertellen. Ik deed Sharon graag dat plezier en dus sloeg ik een babbel met The Charm The Fury.”

Sandro uit Ingelmunster schonk 'een bruidsboeket' aan Sharon van Within Temptation

“Wat Within Temptation betreft : doorheen hun carrière ben ik ze blijven volgen. Na elk nieuw album hadden we een gesprek, ook voor grote shows hadden we contact om dit te promoten. Ik zag Within Temptation van dichtbij groeien tot de internationale topband die ze nu zijn. Wat bijzonder is, is dat Sharon nog altijd die vriendelijke, sympathieke vrouw is van in de begindagen. Geen sterallures, heel down-to-earth en bereid voor een leuke babbel. Vorig jaar in Graspop had ik ook een korte babbel met haar. Ze vertelde mij dat ze dezelfde morgen nog pannenkoeken stond te bakken op een schoolfeest van haar kinderen. Dat vond ik zo schattig en typerend, want een uur later zou ze optreden op de mainstage voor 50.000 mensen.”

Sandro uit Ingelmunster schonk 'een bruidsboeket' aan Sharon van Within Temptation

“Toen we elkaar korte tijd later terugzagen in Antwerpen, ter gelegenheid van het nieuwe album Hydra zei ze: echt sorry dat ik toen niet meer tijd had, maar nu maak ik tijd voor je. We aten samen en spraken geanimeerd over onze kinderen, over van alles en nog wat… Drie kwartier later realiseerde ik mij dat we nog geen woord over muziek hadden gesproken en ik wilde hun nieuw album in de kijker plaatsen. Geen probleem, zei ze, de rest moet maar wachten (lacht).”

Hoe fanatiek ben je qua fan ? Bezit je gadgets ?

Sandro uit Ingelmunster schonk 'een bruidsboeket' aan Sharon van Within Temptation

“Ik zie mezelf eigenlijk niet als een fanatieke fan. Voor mezelf gaat het meer om de muziek. Het is een belevenis die weerspiegelt hoe ik in elkaar zit. Een optreden is voor mij één lange heerlijke rollercoaster. Het ruige vind ik terug, het melodieuze, soms ook het intieme in de gevoelige songs. Een optreden meemaken is dansen, springen, meebrullen, genieten van het live gebeuren.”

“Sommigen zien Within Temptation als een metalband, maar als je hen Somewhere ziet brengen, dan zie je de essentie van de band : een gevoel overbrengen in een liedje. Hun muziek ligt mij helemaal. Ik ben gek van hun muziek en de kracht waarmee ze het brengen. Daarom probeer ik zoveel mogelijk optredens bij te wonen. In België mis ik geen enkele show, maar ook net over de Nederlandse grens ga ik soms kijken. Het laadt mij telkens volledig op.”

Sandro uit Ingelmunster schonk 'een bruidsboeket' aan Sharon van Within Temptation

“Gadgets heb ik niet echt, met uitzondering van hun eerste album Mother Earth heb ik van elk album wel een persoonlijk gesigneerd exemplaar. En toen mijn vriendin zwanger was, schreef ze een privétekstje in het zwangerschapsboekje. Dat was wel grappig. Leadgitarist Ruud geeft muziekles gitaar en hij signeerde mijn gitaar. Nu ik erover nadenk, heb ik dus toch wel wat gadgets in huis, want ik bezit ook t-shirts van optredens. Ik ben dus toch echt wel een fanatieke fan (lacht).”

Heb je persoonlijke anekdotes ?

“Toen The Silent Force uitkwam, hadden we een exclusief gesprek in Hilversum met enkel Sharon. Het was de allereerste keer dat ik er ook persoonlijk bij was. Mijn vriend kon dat regelen en ik ben hem daar nog altijd dankbaar voor. Ik wilde haar bedanken om hiervoor tijd te maken en ik gaf een mooi boeket bloemen af. Mijn toenmalige partner was daar echter niet zo tevreden mee. Toen ik later foto’s aan vrienden toonde, zeiden ze : dat is precies een bruidsboeket. Nu besef ik dat ik toen misschien wat heb overdreven, maar Sharon was er wel erg blij mee. Het was een fijne ontmoeting die absoluut op één staat qua persoonlijke ontmoetingen.”

Sandro uit Ingelmunster schonk 'een bruidsboeket' aan Sharon van Within Temptation

“Ik had ook al twee keren de kans om exclusief een luistersessie bij te wonen in Nederland. Op zo’n dag wordt het toekomstig album voorgesteld met slechts een handvol aanwezige mensen, in een studio in ideale omstandigheden qua geluid en akoestiek. Eén keer moest ik al op maandagvoormiddag in Amsterdam zijn. We waren zeker zes uren samen met Robert en Sharon. Fantastisch toch ! Op zo’n manier leer je de artiesten ook beter kennen. Zo’n studiovoorstelling is heel persoonlijk. Je voelt dat de band trots is om dit voor te stellen en dat ze heel aandachtig zijn hoe je reageert op de songs. Dat vond ik echt wel speciaal om mee te maken. De geboorte van een nieuw album, iets waar ze al veel tijd en energie in staken en wanneer het dan eindelijk afgewerkt is, ben je samen met een tiental mensen de eerste die dit hoort… Dergelijke momenten blijven mij heel lang bij.”

Sandro uit Ingelmunster schonk 'een bruidsboeket' aan Sharon van Within Temptation

“Augustus wordt voor mij een leuke maand, want op zaterdag 13 augustus staat Within Temptation op het podium van het Alcatraz Festival in mijn geboortestad Kortrijk. Ik doorkruis heel Vlaanderen en rij naar Nederland om ze aan het werk te zien. Nu komen ze op vijftien minuten van mijn eigen deur. Leuk hé ! Misschien moet ik eens een voorstel doen aan Sharon of ze bij mij thuis een theetje komt drinken…”

(PADI)