Rudy Willekens uit Geluveld bengelt aan de hoogste gebouwen: "Het begon op de rotsen in Durbuy"

22/06/16 om 06:00 - Bijgewerkt om 06:00

Ter land, ter zee of in de lucht. Dagelijkse kost voor werkmensen die tot ongekende hoogtes klimmen of afzakken naar de diepere regionen. Van hoogte- of dieptevrees is er bij hen dan ook geen sprake. Elke woensdag gaan we met KW.be op zoek naar zulke mensen met een 'hoog', dan wel een 'laag' beroep. Deze week stijgen we tot grote hoogtes met industrieel touwtechnieker Rudy Willekens uit Geluveld.

Rudy Willekens runt al bijna 20 jaar het bedrijf HighWorks. Dat specialiseert zich in industriële touwtechnieken en klussen op moeilijk bereikbare plaatsen. Klanten kloppen bij Rudy aan om gevels te renoveren die voor andere vakmannen moeilijk bereikbaar zijn. De man rolde per toeval in het vak, toen hij rotsen beklom in het Waalse stadje Durbuy. "Na mijn lerarenopleiding L.O. in 1991 moest ik tien maand lang verplichte legerdienst volgen", blikt hij terug. "Daarna werd ik instructeur bij een buitensportorganisatie in Durbuy en gaf er les in het touwklimmen. Vaak beklom ik rotsen voor onderhoudswerken. Later volgde ik opleidingen als industrieel technieker en in 1992 ben ik een eigen zaak gestart."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!