Randy De Clercq houdt van variatie in zijn lasagne verde

Randy De Clercq pakt uit met lasagne verde. © JE
Redactie KW

Kwizien Jozefien, dat staat voor de lekkerste gerechtjes van onze provincie. Zoals de lasagne verde van Randy De Clercq uit Tielt.

Woensdagavond is steevast spaghettiavond bij Randy De Clercq en zijn vriendin Fien, maar zijn eigen grandioze recept heet lasagne verde. Randy baseerde zijn gerecht op een recept van Piet Huysentruyt, maar voegde er eigen accenten aan toe. “In mijn lasagne zitten meer groenten, ik kies voor meer champignons. Eens je het recept onder de knie hebt, kan je zelf variëren.”

Randy De Clercq houdt van variatie in zijn lasagne verde
© JE

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

halve courgette

half ui

250 gr champignons

40 gr boter

200 gr gemengd gehakt

2 blikken gepelde tomaten (800 gr)

2 dl water

2 eetlepels tomatenpuree

peper en zout

500 gr verse spinazie

teentje gehakte knoflook

500 gr ricotta

voorgekookte lasagnevellen

200 gr geraspte kaas

WERKWIJZE

Snij de courgette, ui en champignons in blokjes van maximaal 3 mm. Smelt 20 gr boter lichtbruin en stoof de groenteblokjes. Stoof het gehakt mee. Plet het gehakt om alles mooi mee te bakken. Voeg de gepelde tomaten, het water en de tomatenpuree toe. Kruid en laat het geheel opkoken. Roer regelmatig om aanbranden te vermijden.

Laat de tomatensaus 40 minuten pruttelen zodat het water kan verdampen. Smelt 20 gr boter in een andere kookpot en stoof de spinazie samen met de knoflook aan. Kruid het geheel en laat 3 à 4 minuten aanstoven tot al het water weg is. Laat even afkoelen en roer de ricotta er door. Tijd om je ovenschotel te vullen : start met een laagje spinaziecrème en leg er de voorgekookte lasagnevellen over. Vul verder aan met tomatensaus en spinaziecrème, telkens met lasagnevellen tussen. Werk af met geraspte kaas en zet 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.