Randy De Clercq houdt van variatie in zijn lasagne verde
Kwizien Jozefien, dat staat voor de lekkerste gerechtjes van onze provincie. Zoals de lasagne verde van Randy De Clercq uit Tielt.
Woensdagavond is steevast spaghettiavond bij Randy De Clercq en zijn vriendin Fien, maar zijn eigen grandioze recept heet lasagne verde. Randy baseerde zijn gerecht op een recept van Piet Huysentruyt, maar voegde er eigen accenten aan toe. “In mijn lasagne zitten meer groenten, ik kies voor meer champignons. Eens je het recept onder de knie hebt, kan je zelf variëren.”
RECEPT
voor vier personen
INGREDIENTEN
halve courgette
half ui
250 gr champignons
40 gr boter
200 gr gemengd gehakt
2 blikken gepelde tomaten (800 gr)
2 dl water
2 eetlepels tomatenpuree
peper en zout
500 gr verse spinazie
teentje gehakte knoflook
500 gr ricotta
voorgekookte lasagnevellen
200 gr geraspte kaas
WERKWIJZE
Snij de courgette, ui en champignons in blokjes van maximaal 3 mm. Smelt 20 gr boter lichtbruin en stoof de groenteblokjes. Stoof het gehakt mee. Plet het gehakt om alles mooi mee te bakken. Voeg de gepelde tomaten, het water en de tomatenpuree toe. Kruid en laat het geheel opkoken. Roer regelmatig om aanbranden te vermijden.
Laat de tomatensaus 40 minuten pruttelen zodat het water kan verdampen. Smelt 20 gr boter in een andere kookpot en stoof de spinazie samen met de knoflook aan. Kruid het geheel en laat 3 à 4 minuten aanstoven tot al het water weg is. Laat even afkoelen en roer de ricotta er door. Tijd om je ovenschotel te vullen : start met een laagje spinaziecrème en leg er de voorgekookte lasagnevellen over. Vul verder aan met tomatensaus en spinaziecrème, telkens met lasagnevellen tussen. Werk af met geraspte kaas en zet 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
KW Kwizien Jozefien
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier