RADIO 8000 (13): T33 hoopt op een plekje op de affiche van Sziget Festival in Boedapest

Redactie KW

In Radio 8000 heeft KW.be elke woensdag een babbel met een West-Vlaamse muzikant, deejay, programmator, producer of groep. Deze week is dat T33, dat hoopt straks op het Hongaarse megafestival Sziget te mogen spelen.

WIE

T33 speelt een mélange van electro, new wave en rock en bestaat uit frontman Kevin Anne uit Hooglede (gitaar, zang), Dennis Mahieu uit Torhout (drum), Stijn Vanden Bussche uit Lichtervelde (elektronica, toetsen) en Laurents Laire uit Ledegem (basgitaar).

WAAROM

De nog prille band ging zijn kans voor de Europese talentenjacht van het Hongaarse Sziget Festival en werd warempel opgepikt door de strenge jury. Die plaatste hen bij de laatste tien. Al zitten ze daarmee voorlopig nog niet in Boedapest. Maar wij kunnen hen daar wél bij helpen.

1. Vertel eens, electronicaman Stijn, hoe zit dat precies met die wedstrijd?

Stijn Vanden Bussche: “Wel, het is redelijk simpel. Toen we hoorden van deze wedstrijd, stuurden we onze beste nummers in en tot onze eigen verbazing schopten we het na de jurering daarvan tot de laatste tien finalisten. Het is nu aan het publiek om een stem uit te brengen, één stem per facebookaccount is dat. Stemmen kan nog tot en met nu vrijdag. De beste zes mogen zich live bewijzen tijdens de finale in een concertzaal in Turnhout. En wie daar al de strafste uit de bus komt, die krijgt een ‘spot’ op de affiche van Sziget Festival, met alles erop en eraan: een volwaardige set op hun Europe Talent Stage, maar ook reis en verblijf worden volledig geregeld.”

2. Heb je de concurrenten al ingeschat? Met pakweg Yawns en Kalisto Bay zitten er bands tussen die al wat bekendheid genieten in het Vlaamse alternatieve muzieklandschap.

Stijn: “Dat zijn inderdaad groepen die onderweg zijn om iets te bereiken en we waren dan ook verbaasd dat we bij die laatste lichting hoorden. Momenteel zitten we niet bij de zes met de meeste stemmen, al scheelt het maar een stem of tien om daar wél bij te zijn. Stemmen is dus de boodschap!”

3. Het is het zoveelste concept via de sociale media. Hoe belangrijk zijn die voor beginnende bands, tegenwoordig?

Stijn: “Langs de ene kant zou ik zeggen: gelukkig dat die sociale media er zijn. Maar langs de andere kant merken we dat je almaar minder mensen bereikt met Facebook. Tenzij je er centen voor neerlegt, komen niet al je meldingen nog bij je eigenlijke fans terecht. Multinationals draaien daar hun hand niet voor om, maar voor beginnende bands is dat een streeep door de rekening, ja. Laat ons hopen dat er straks een nieuw platform ontstaat dat wél weer werkt voor ons (lacht).

4. Is één van jullie al eens op Sziget geweest? Wat trekt jullie zo aan in dit festival?

Stijn: “Nee, geen van ons was er al. Maar het is wel het grootste festival van Europa, je zou wel gek moeten staan als je daar niet wilt gaan optreden. Voor ons is het ook een mogelijkheid om eens met ons werk naar buiten te komen, want zo heel veel optredens hebben we nog niet achter de rug.”

5. Gaat het voor de rest voor de wind met T33?

Stijn: “We werken in stilte aan de uitbreiding van ons materiaal. Intussen hebben we een stuk of twaalf nummers, met dank aan onze songsmid Kevin Anne, die er trouwens ook nog een soloproject op nahoudt waarmee hij binnenkort een eigen album uitbrengt. Hij zorgt voor de songstructuur, wij bouwen er de muziek en de elektronica rond. Maar zoals gezegd: het ontbreekt ons nog wat aan optredens met T33. Hopelijk komt daar stilaan verandering in.”

(FJA)

Je stem uitbrengen voor T33 kan hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier