RADIO 8000 (1): Sofia Anessiadis uit Torhout met cover van ‘No Diggity’ op MNM

Redactie KW

In Radio 8000 heeft KW.be elke woensdag een babbel met een West-Vlaamse muzikant, deejay, programmator of producer. Vandaag is dat Sofia Anessiadis uit Torhout.

WIE?

Sofia Anessiadis (22) heeft Griekse roots maar is intussen een echte Torhoutse. Haar papa was een Griek, haar mama een Vlaamse, en samen begonnen ze een Grieks restaurant in het centrum van Torhout, een restaurant dat haar moeder sinds het overlijden van haar pa nog altijd blijft runnen. Sofia speelt gitaar en schrijft eigen nummers, maar waagt zich ook regelmatig aan een cover. Die versies zet ze dan ook op YouTube.

WAAROM OP RADIO 8000?

Radiozender MNM heeft momenteel de ‘Grote Prijs Ken Lee’ lopen (naar een Aziatische zangeres die ooit ‘Can’t Live’ als ‘Ken Lee’ uitsprak in een talentenjacht op televisie, red) in de show van Thibaut Renard. Daarbij gaat MNM op zoek naar nog niet ontdekt nieuw muzikaal talent, dat vooral via YouTube en vanuit de eigen woning furore probeert te maken. Dinsdagavond kwam Sofia aan de beurt met haar uitstekende akoestische en funky versie van ‘No Diggity’, origineel van Blackstreet. De complimentjes waren nadien niet uit de lucht. Toch betekent het nog geen overwinning, daarvoor moet de Torhoutse wachten tot de andere kandidaten van deze week de revue zijn gepasseerd en enkele MNM-deejays hun voorkeur hebben laten blijken. In afwachting: vijf vragen, even veel antwoorden, zoals het altijd de gewoonte zal zijn bij Radio 8000.

1. Hoe lang maak je al muziek?

Sofia: “Mijn eerste liedje schreef ik voor mijn overleden opa, maar het moment dat ik écht besloot om eens volledig voor het songs schrijven te gaan, was op mijn 18e. Ik ben dus al een goeie vier jaar bezig.”

2. Hoe hard ga je ervoor om een muzikale carrière uit te bouwen?

Sofia: “Héél hard. Ik wil er alles voor doen, en zál er ook alles voor doen. Demo’s insturen naar de grotere muziekconcours, maar ook rondgaan van café tot café om optredens binnen te krijgen. En nog elke dag proberen nummers te schrijven.”

3. Je geeft jezelf als muzikant ook bloot door nummers op YouTube te zetten: iedereen kan vrij en anoniem kritiek spuien. Kan je daar tegen?

Sofia: “Goh ja, er zullen altijd mensen zijn die kritiek geven. En uiteindelijk heb ik geen probleem met kritiek. Ik wil altijd bijleren.”

4. Zijn er vrouwelijke Belgische voorbeelden naar wie je opkijkt?

Sofia: “Niet direct. Als ik er dan toch iemand moet uitpikken: Selah Sue. Of uit Nederland: Jacqueline Govaerts van Krezip. “

5. Mocht je een duet mogen opnemen met eender wie, voor wie zou je dan kiezen? (man of vrouw, maakt niet uit, dood of levend ook niet)

Sofia: “Doe mij maar Chet Faker. Wat een uitstekende nummers schrijft die! En hoe zot goed kan die zingen! De band Bastille zou anders ook wel oké zijn… (lacht) Er zijn er zo veel!”

(FJA)

Dit is nog haar versie waarmee ze ook uitpakte bij MNM:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier