PVH’s Vriendenboekje (28): Steven Mahieu vindt vinkenzettingen een lugubere bezigheid

© Tom Verbruggen.
Redactie KW

Elke week leggen we een bekende West-Vlaming een tiental vragen voor die zo uit de vriendenboekjes van weleer kunnen komen. Deze week: stand-upcomedian Steven Mahieu.

Wie is Steven Mahieu: 36 jaar oud en Jabbekenaar die naar Gent is uitgeweken. Vader van twee kinderen. “Ik heb een graduaat elektriciteit op zak, maar daarna ben ik overgeschakeld naar maatschappelijk werk. Op aanraden van de VDAB ben ik uiteindelijk comedian geworden, terwijl boekhouder waarschijnlijk iets is wat me nog beter ligt. In mijn vrije tijd trad ik het liefst op, maar dat gaat nu niet meer aangezien het mijn werk is. Mijn hobby is nu facturen maken.”

Welke slechte gewoonte heb je: “Obsessief bezig met mijn werk. En in alles de grap zien. Zelfs tijdens ruzies met mijn vrouw onderbreek ik haar soms om iets grappigs op te schrijven.”

Welke vraag wil je aan God stellen: ” Ik ben allergisch aan gevogelte. Moest ik ooit in de hemel terecht komen, wil je dat doorgeven aan de keuken?”

Waar mogen we je altijd wakker voor maken: “Om te gaan optreden, om mijn kinderen met de fiets naar school te brengen, om te vrijen met mijn vrouw en ook om met mijn vrienden op weekend naar de Ardennen te gaan. En om te voetballen. Maar wel allemaal nadat ik acht uur geslapen heb, anders ben ik slecht gezind.”

Hoe zou de autobiografie van je leven noemen: “Nu ik het eindelijk weet, ben ik er niet meer.”

Wat moet volgens jou bij wet verboden worden: “Vinkenzettingen De meest lugubere bezigheid die een mens kan doen. Een vogel in een brievenbus steken en er dan een halve dag voor gaan zitten op een stoel. Wist je trouwens dat de vertaling van suskewiet ‘ik wil eruit’ betekent?”

Met welke bekende mens zou je een avond aan de toog willen hangen: “Nelson Mandela.”

Wie zou je graag weer tot leven wekken: “Nelson Mandela. Anders kan ik er niet mee aan de toog gaan zitten.”

Welk klusje vind je vreselijk om te doen: “Nagels knippen. Ik slaag er nooit in om die nageltjes op een deftige manier op te vangen, waardoor ik altijd moet stofzuigen. En stofzuigen doe ik ook niet graag.”

Wat zijn je concrete plannen voor de nabije toekomst: “Een beest van een derde show maken. En een nagelknipper met een afzuigsysteem ontwerpen.”

(PVH)