PVH’S VRIENDENBOEK (6) : Michael Lanzo wil zijn grootvader weer tot leven wekken

Redactie KW

Elke week leggen we een bekende West-Vlaming een tiental vragen voor die zo uit de legendarische vriendenboekjes geplukt zijn. Deze week: zanger Michael Lanzo.

>> Wie is Michael: Michael ‘Lanzo’ Landuyt is 35 jong en gepassioneerd door muziek en zingen. “Ik stap optimistisch door het leven en ga altijd voor mijn doel.”

>> Geloof je in liefde op het eerste gezicht: “Je kan een persoon knap en aantrekkelijk vinden, maar eens je die dan leert kennen kan het botsen. Liefde moet groeien. Ik zeg niet dat de aantrekkingskracht er niet moet zijn, want het oog wil natuurlijk ook wat. Maar het innerlijke is even belangrijk als de buitenkant.”

>> Welke slechte gewoonte heb je: “Na een drukke dag of avond durf ik wel eens te zondigen met snoep, chocolade, chips… Ik kan daar maar moeilijk aan weerstaan. Mijn gewicht gaat te gemakkelijk de hoogte in. Wanneer ik toch zondig, ben ik daags nadien vaak boos op mezelf.”

>> Stel: je hebt nog een jaar te leven. Wat wil je zeker nog doen: “Ik laat nogal snel de moed zakken en er mag niets misgaan met mijn gezondheid of ik maak ik me zorgen. Moest ik te horen krijgen dat ik amper nog een jaar te leven heb, zou ik dat jaar nooit uitdoen. Ik zou me volledig laten gaan. Ik geniet van elke dag, want voor je het weet, kan het voorbij zijn.”

>> Welk (alcoholisch) drankje is je favoriet: “Malibu is mijn absolute topper. Als je dit drinkt, proef je gewoon de zomer, vakantie, strand…”

>> Welke vraag wil je aan God stellen: “Waarom moet er zoveel ruzie en oorlog zijn op de wereld, waarom moeten er steeds zoveel onschuldige mensen sterven?”

>> Wie zou je graag weer tot leven wekken: “Mijn pépé. Hij was mijn voorbeeld en er gaat geen dag voorbij dat ik me afvraag: ‘hoe zou pépé hierop hebben gereageerd?’. Er zijn nog zoveel dingen die ik hem zou willen zeggen en vragen. Maar ik weet dat hij van hierboven alles volgt.”

>> Wat is je ultieme droom: “Ik hoop dat Michael Lanzo een gevestigde waarde mag worden in de muziekwereld.”

>> Welk kledingstuk wil je nooit kwijt: “Dat heb ik niet, ik hou ervan om nu en dan eens iets nieuws te kopen. Wanneer ik iets niet meer draag, steek ik het even in een doos om het dan een paar maanden weer uit te pakken.”

>> Welk lied zou je elke dag willen horen: “Het lied waar ik me enorm in herken: All By Myself van Celine Dion.”

(PVH)