PVH’s Vriendenboek (23): Bram Lamberts hart klopt nog altijd voor KFC Izegem

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Elke week leggen we een bekende West-Vlaming een tiental vragen voor die zo uit de vriendenboekjes van weleer kunnen komen. Deze week: voetbalcommentator Bram Lambert.

Wie is Bram Lambert: 36 jaar oud, afkomstig van Izegem, maar woont al ruimt tien jaar in Gent, samen met zijn vriendin Annouck. Hij is voetbalcommentator en -presentator bij Sporting Telenet. In zijn vrije tijd reist Bram graag. Hij gaat ook regelmatig fietsen. Eind mei trok hij met een tiental vrienden van de Mont Ventoux over de Pyreneeën tot in Bordeaux.

Welke slechte gewoonte heb je: “Ik maak heel wat plannen, wil mijn vrije tijd nuttig besteden, klusjes doen, maar te vaak betrap ik mezelf op uitstelgedrag omdat er op dat moment dan toch net iets leuker, fijner of interessanter blijkt te zijn.”

Wat is het beste moment van de dag: “Ik probeer van elk moment iets goed te maken. Ik heb geen last van ochtendhumeur, doe mijn job graag, amuseer me buiten het werk, heb fijne mensen om me heen en ga meestal vrolijk slapen.”

Wat is je ultieme vakantie: “Een ontdekkingstocht van natuur en cultuur, gekruid met wat avontuur, sport, ontspanning en lekker eten en drinken. En het moet goed weer zijn. Vorig jaar heb ik samen met mijn vriendin enkele weken rondgetrokken in Vietnam en Cambodja en dat was geweldig.”

Wat is je favoriete frituursnack: “Een klein pak friet, Amerikaanse saus apart, viandel en bitterballen. Top!”

Voor welke voetbalclub klopt je hart het hardst: “Ik ben van Izegem afkomstig en heb meer dan vijftien jaar bij KFC Izegem gevoetbald. Ik kijk nog elk weekend eerst naar hun resultaat. Ik ben blij dat ze in derde klasse gebleven zijn, alleen jammer dat ze dit seizoen hun start gemist hebben. Ik hoop ook dat Roeselare het goed doet in tweede klasse. Ik gun Franky Van Der Elst alle succes als coach.”

Welke vraag wil je aan God stellen: “Of hij eens met zijn collega’s wil gaan praten om er voor te zorgen dat het wat rustiger wordt in Syrië, Irak, Israël en Oekraïne.”

Met welke bekende mens wil je een avond aan de toog hangen: “Fabian Cancellara. Een steengoede renner, geweldige uitstraling en het lijkt me bovendien een oprecht fijne mens. Ik vrees alleen dat het niet echt een tooghanger is.”

Aan welk klusje heb je een hekel: “Alles wat te maken heeft met het in orde brengen van documenten en papieren. Om nog maar te zwijgen over de betalingen die daar vaak mee gepaard gaan. “

Welke concrete plannen heb je voor de nabije toekomst: “Aangezien er deze week interlandvoetbal is en dat voor relatieve rust zorgt op de redactie, biedt mij dat de kans om nog een weekendje te gaan fietsen. Ofwel in de Vogezen, ofwel in de Bourgogne. Dat beslissen we aan de hand van het weer. Los daarvan kijk ik nu alweer uit naar de volgende speeldag(en) in onze voetbalcompetitie. De transferperiode is voorbij, we weten waar we de komende maanden aan toe zijn, het kan eindelijk echt beginnen!”

(PVH)