PVH’S VRIENDENBOEK (13) : Kamagurka zou graag de kreeft van Piet Huysentruyt zijn

Redactie KW

Elke week leggen we een bekende West-Vlaming een tiental vragen voor die zo uit de vriendenboekjes van weleer komen. Deze week: Kamagurka.

>> Wie is Kamagurka: Luc Zeebroek viert maandag zijn 58ste verjaardag. Hij woont met zijn echtgenote sinds vier jaar in Brugge en samen hebben ze vier kinderen. Kama noemt zichzelf een allround-kunstenaar. Hij houdt van sporten, lekker eten en is een notoir supporter van KV Oostende

>> Welk dier zou je willen zijn: “Een kreeft. Dan kan Piet Huysentruyt mijn pootje uittrekken en me levend grillen.”

>> Wat is het laatste dat je doet voor je gaat slapen: “Mijn vrouw eens goed vastpakken en haar een kus geven.”

>> Hoe zou je de autobiografie van je leven noemen: “De Werkmens. Omdat ik werken nu eenmaal heel belangrijk vind.”

>> Wat is je slechtste eigenschap: “Ik ben een erbarmelijke organisator. Maar gelukkig is mijn vrouw daar dan wel weer sterk in. Zij trekt me recht. Zonder haar zou ik in de chaos vervallen.”

>> Wie zou je graag weer tot leven wekken: “Een Egyptische farao. Wat ik hem dan zou vragen? Hoe laat is het? En weet je ook welke dag van de week we zijn?”

>> Wat moet er bij wet verboden worden: “Het is al verboden, maar veel te veel mensen houden zich er niet aan: rechts inhalen. Zo irritant én gevaarlijk. Dat moeten ze hard beboeten.”

>> Welk gerecht mogen ze je elke dag voorschotelen: “Slibtongetjes met een grote kom salade en frieten. Overheerlijk. Mijn moeder maakte dat tijdens mijn jeugd vaak klaar.”

>> Welk moment uit de wereldgeschiedenis had je graag meegemaakt: “Ik was erbij, maar zou het graag nog eens herbeleven: de maanlanding op 21 juli 1969. Ik was twaalf jaar oud en met mijn ouders op reis in Frankrijk. Die sfeer die rond de maanlanding hing, was magisch.”

>> Waarom is KV Oostende de beste voetbalclub van het land: “Omdat we jarenlang in een verdomhoekje hebben gezeten en we daar nu eindelijk uitgekropen zijn. Met dank aan Marc Coucke, de spelers en de trainer. Een stad als Oostende verdient een eersteklasser en de basis voor een mooie toekomst is gelegd. KVO till I die!”

(PVH)