PVH’S VRIENDENBOEK (12) : Kenji Minogue wil een droge worstenontveller ontwikkelen

Redactie KW

Elke week schotelen we een bekende West-Vlaming tien vragen voor die zo uit de legendarische vriendenboekjes kunnen komen. Deze week: de ‘zotte wijven’ van Kenji Minogue.

>> Wie is Kenji Minogue: Emelie De Roo ofte Fanny Willen en Sarah Vandeursen, alias Conny Komen, vormen dit legendarische duo. Conny is 37 jaar oud en houdt van fuschia, spaghetti, macramé en batikken. Fanny noemt zichzelf een ondoorgrondelijke rijpe hinde. Ze woont te velde tussen de molen en het kasteel en is ongeveer even oud als Christus tijdens zijn verrijzenis. Ze houdt van papayawhip-roze, aubergines en verse mayonaise.

>> Welke uitvinding heeft onze wereld nog te kort: “Een droge worstenontveller. Want het is niet makkelijk om dat velletje daar af te krijgen. En de worst onder water houden is geen optie, want dan wordt die nat.”

>> Wat is het laatste dat jullie doen voor het slapen gaan: “Pipi.”

>> Wat was het gekste optreden ooit: “Iets met een dwerg, zeven Polen, een marginale discobar en 59 beschonken sjoelbakspelers in de parochiezaal Bekaf. En ook die keer toen we dachten dat de backstage eigenlijk het podium was. Dat was ons beste optreden ooit.”

>> Hoeveel pintjes kunnen jullie drinken voor jullie dronken zijn: “14 blikken van 33 centiliter of zeven halve liters.”

>> Wie zouden jullie graag weer tot leven wekken: “Poefie, de zeemkleurige labrador van ‘meme verre’…”

>> Welk klusje vinden jullie vreselijk om te doen: “De aangebakken zwarte kroeten van het vorige barbecuefeestje afschrobben. Hatelijk!”

>> Welk moment in de wereldgeschiedenis hadden jullie graag zelf meegemaakt: “Drie dagen voor Pitti Polak er de brui aan gaf bij haar zijn. Om haar dan via coaching en empowerment tot andere inzichten brengen.”

>> Wat dragen jullie om te slapen: “150 gram préparé americain met pijpajuintjes.”

>> Waar kunnen jullie heel boos of chagrijnig van worden: “Wereldvrede en wortels uit blik.”

(PVH)