Wanthanee: “Jullie zijn nog niet van me af !”

Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Als een van de winnaars van De Nieuwe Lichting had Wanthanee Wadngam de ietwat ondankbare taak om de Pukkelpoppers vrijdagmiddag te ontwaken in de Wablief!?-tent. Dat deed ze helemaal in haar eentje, alleen begeleid door haar eigen gitaar. “Dit was zonder meer het hoogtepunt van mijn carrière tot dusver. Maar nog niet het eindpunt !”, zegt ze zelfverzekerd.

Ze moest als eerste van de drie Nieuwe Lichting-winnaars optreden, om 12.15 uur al. De soundcheck vond echter al om 9 uur plaats, dus moest de jongedame uit De Panne heel vroeg opstaan om tijdig in Hasselt te geraken. “Ik heb rustig de tijd genomen om het podium en de backstage te verkennen. Dit is allemaal nieuw voor mij, want ik ben nog nooit eerder op een festival geweest. Op Festival Aan Zee na dan, maar dit is toch van een ander kaliber”, vertelt ze.

https://www.youtube.com/watch?v=55jhWd9EuT0

Perfecte soundtrack

“Dit optreden stond al heel lang in mijn agenda, maar toch heb ik het niet optimaal kunnen voorbereiden. In juli heb ik immers gewerkt en in augustus had ik enkele herexamens. Anders dan op Festival Aan Zee heb ik nu geen andere muzikanten opgetrommeld, omdat ik nu ook maar drie nummers gebracht heb.” Als afsluiter uiteraard ‘Only Shadows Remain’, haar eerste single. De perfecte soundtrack om rustig wakker te worden na een zware feestnacht, als je ‘t ons vraagt.

Wanthanee:

“Ik werk momenteel aan een EP en daarvoor werk ik wel samen met andere artiesten. Ik wil in eerste instantie voldoende nummers opnemen, zodat ik dan daaruit kan kiezen. Een timing heb ik nog niet, maar in ieder geval horen jullie nog van me !” Misschien nog een tip voor kandidaten van De Nieuwe Lichting 2017 ? “Ik had nooit gedacht dat ik dit allemaal zou mogen meemaken, maar ik vind het fantastisch. Mijn advies voor mijn opvolgers is dan ook: waag zeker je kans, gewoon doen !”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier