VIDEO Ertebrekers half jaar na debuutplaat al bezig aan nieuwe nummers

20/08/16 om 19:00 - Bijgewerkt om 19:00

Ertebrekers is de enige West-Vlaamse band die op de slotdag van Pukkelpop mag aantreden. Tussen Rock op het Plein en Radio 2 Zomerhit in Blankenberge sjeesde het trio uit Izegem, Ingelmunster en Ardooie even op en af naar Kiewit.

VIDEO Ertebrekers half jaar na debuutplaat al bezig aan nieuwe nummers

Ertebrekers debuteert op Pukkelpop als headliner (zij het in de Wablieft?!-tent en net voor de afterparty van Taxiwars), maar helemaal nieuw is het daar natuurlijk niet. Flip Kowlier speelde er vier keer met 't Hof van Commerce en nam vervolgens ook Peter Lesage mee toen hij er als 'Flip Kowlier' optrad. En nu dus met Ertebrekers. Volgt er binnen een paar jaar nog een nieuwe hoedanigheid? West-Vlaamse metal misschien, of een dance act? "Neen, niet meteen", aldus Flip Kowlier. "Eerst komen we nog eens terug met Ertebrekers en daarna ook nog eens met de andere bands."

Goed nieuws dus voor de fans die immer dromen van een extra reünie van 't Hof, maar eerst Ertebrekers. De heren hebben er een drukke festivalzomer op zitten, maar denken ook al aan de toekomst. Er wordt al gewerkt aan nieuwe nummers en dus volgt er op termijn ook een tweede plaat. Of de nieuwe nummers ook al eens live uitgetest worden? "Neen, in dat stadium zitten we nog niet", zegt Peter Lesage. "We gaan eerst nog wat optreden met de oude nummers. Allee, 'oude nummers',... die zijn ook nog maar een half jaar oud natuurlijk."

Maar eerst dus nog op Pukkelpop spelen zaterdagavond. En dan zondag naar Blankenberge voor Radio 2 Zomerhit. Voor de hoofdvogel komt 'De Zji' daar helaas niet meer in aanmerking, maar Ertebrekers kunnen er wel in de bloemetjes gezet worden als beste band, beste doorbraak of beste Nederlandstalige act. Of alledrie natuurlijk. "Of dat aanpassen is, voor een Radio 2-publiek? Neen, niet echt", zegt Jeffrey. "Alleen misschien een beetje sneller heen-en-weer zwaaien met de armpjes."

(FV)

VIDEO Ertebrekers half jaar na debuutplaat al bezig aan nieuwe nummers

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!