Onze reporter moest op zoek naar West-Vlaamse T-shirts, maar zag vooral hotpants

Een lukraak snapshot geeft een duidelijk beeld weer van dé modetrend op PKP16: short, shorter, shortst ! © (Foto WV)
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Pukkelpop doet haar naam dit jaar alle eer aan met Rihanna als headliner op dag één. De populaire rnb-ster doet menig mannelijk puberhart sneller slaan, maar brengt zeker ook veel jonge vrouwen op de been. Dat zij fan zijn van de veelbesproken zangeres is te zien aan hun outfits, waarvoor ze zich duidelijk lieten inspireren door de badgirl zelve. Maak kennis met de festivalgangsterlook anno 2016! Wouter Verheecke

Rock Werchter kreeg in 2009 bakken kritiek over zich heen toen de organisatoren het aandurfden om als rockfestival Milk Inc. te programmeren en eerder moest ook I Love Techno al hetzelfde lot ondergaan, omdat zij breder gaan dan louter techno. Pukkelpop maakt dit jaar echter de omgekeerde beweging en zorgt ervoor dat de vlag de lading wél dekt. Hét argument om die stelling kracht bij te zetten, is de boeking van Rihanna: hedendaagse popmuziek voor acnelijders.

Weinig West-Vlaamse T-shirts te bespeuren…

Een zonnebril met grote, ronde glazen maakt je RiRi-look helemaal af. Ook al dient die gewoon om je haren in de plooi te houden.
Een zonnebril met grote, ronde glazen maakt je RiRi-look helemaal af. Ook al dient die gewoon om je haren in de plooi te houden.© (Foto WV)

“Zoek West-Vlamingen in het publiek”, luidde de opdracht van onze Chef Online, toen die me de festivalweide instuurde. Nu geven provinciegenoten hun afkomst wel snel prijs wanneer ze beginnen te praten, maar louter op zicht zijn ze niet makkelijk van een niet-West-Vlaming te onderscheiden. Of het moet natuurlijk zijn dat ze een Bevergem of West-Flemish For Behinners T-shirt dragen, maar we zijn ondertussen duidelijk over het hoogtepunt van die hype heen. En bandshirts van West-Vlaamse groepen, die zijn al helemaal een zeldzaamheid.

… maar wel hotpants bij de vleet

Vrouwelijke fans van Rihanna haal je er echter zo uit, en daarvoor hoeven ze niet eens een beeltenis van de 28-jarige ster uit Barbados op hun T-shirt te dragen. Even team RiRi stereotyperen van kop tot teen ?

Willen we het weten, hoeveel tijd deze meisjes in de badkamer gespendeerd hebben om hun haren zo mooi te vlechten ?
Willen we het weten, hoeveel tijd deze meisjes in de badkamer gespendeerd hebben om hun haren zo mooi te vlechten ?© (Foto WV)

Veel jonge meisjes brachten duidelijk een paar uren in de badkamer door om hun haren in twee strakke vlechten te plooien. Een alternatief voor deze symmetrische visgraatvlechten zijn de al even symmetrische dotjes bovenop het hoofd, die ons zo terug naar de jaren negentig katapulteren. Liefst met een Tupac-sjaaltje erdoorheen. Ook een opzichtelijke zonnehoed is natuurlijk een optie en daar mag gerust nog een zonnebril met grote, ronde glazen onder. Voor de duvers: een neusring en knalrode lipstick maken je badgirl look helemaal af.

Laten we onze ogen verder naar onder afdwalen, dan zien we dikwijls een enkellang, strak kleed met een hoge spleet. Maar helemaal hot onder de bakvissen zijn de hotpants. We zagen de shortjes hier al in alle kleuren en modellen: hoog getailleerd, in de salopettevariant of onderaan uitgerafeld, maar in ieder geval zo kort mogelijk. Soms komt de eerste bipsaanzet zelfs al onder het broekje uit piepen. Wie weer extra punten wil scoren op de badness schaal, laat daar nog een tatoeage boven of onder uitsteken; al dan niet permanent.

Opdracht mislukt ?

Met hun blote benen trekken deze meisjes natuurlijk de mannelijke aandacht naar zich toe – zeker als ze dan nog beginnen te twerken – maar ze waarschuwen de stiekeme toeschouwers ook meteen dat ze geen katjes zijn om zonder handschoenen aan te pakken. Kortom: they put the ‘gangster’ in ‘festivalgangster’. Ons hoor je in ieder geval niet klagen, en die Chef Online hopelijk ook niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier