KW graaft naar de West-Vlaamse ziel van Pukkelpop

Compact Disk Dummies © pkp
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

KW is waar West-Vlamingen zijn. Dus ook op Pukkelpop want als de zomervakantie op zijn laatste beentjes loopt, trekken duizenden provinciegenoten naar het verre Kiewit om er de hoogmis van de alternatieve muziek te beleven.

Dat Krant van West-Vlaanderen zich niet tot de geografische grenzen van de kustprovincie beperkt, is al langer geweten. Denk maar aan KW Kaapt Gent of de Reis rond de Wereld langs 80 West-Vlamingen. KW brengt niet louter het verhaal van de provincie, wél van de West-Vlaming.

“Nogal wiedes dat we dus naar Kiewit trekken om er het Pukkelpopfestival van dichtbij te beleven,” licht Lieven Mathys van de webredactie toe. “Pukkelpop staat als muziekliefhebber al jaren aangestipt in onze zomeragenda. Na onze geslaagde doortochten in Cactus en Dranouter slaan we onze vleugels nu nog wat verder open en gaan we met kw.be 3 dagen live vanop de weide én backstage van Pukkelpop.”

Acht West-Vlaamse bands

Ook backstage dus want er treden maar liefst acht West-Vlaamse bands op in Kiewit. Op donderdag staat TLP in de Boiler Room en Warhaus in de Club.

The Black Heart Rebellion
The Black Heart Rebellion© pkp

Op vrijdag bespeuren we Compact Disk Dummies in de DanceHall, The Black Heart Rebbellion in The Shelter, Nediam Shah in de Boiler Room en De Nieuwe Lichting-laureaten Wanthanee en Clear Seaon in Wablief?!

Nadiem Shah
Nadiem Shah© pkp

Ertebrekers sluiten de West-Vlaamse triomftocht af op vrijdag in Wablief?!

Alstublieft. En je volgt dit allemaal -blogs, fotospecials, video, interviews en meer lekkers- vanuit je luie zetel op www.kw.be/pukkelpop

Ertebrekers
Ertebrekers© pkp

TLP

TLP© pkp

Wanthanee

Wanthanee© pkp

Warhaus

Warhaus© pkp

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier