Het Pukkelpopverleden van Nadiem Shah

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Nadiem Shah is een vaste bezoeker van Pukkelpop. Ook dit jaar sluit hij een dag af in de Boiler Room. Vrijdagavond mag hij de laatste uren van de dag voor zijn rekening nemen. “Voor het eerst drie uren, dan kan ik nog meer mijn ding doen”, is Nadiem enthousiast.

Nadiem Shah woont ondertussen in de regio Gent, maar is wel afkomstig van Roeselare. Wat aantal edities op Pukkelpop betreft is hij ondertussen de tel kwijt. “Als tiener ben ik nooit tot in Pukkelpop geraakt. Dat kwam wellicht omdat er toen in Torhout nog een mooi festival was met een niet onaardige line-up en dichter bij huis. Ik ben hier pas de eerste keer geweest toen ik pas bij Studio Brussel zat en dus meteen als medewerker, maar ondertussen is het uitgegroeid tot mijn favoriete festival.”

Batjes

“Ik maak er traditioneel een heel weekend van. Ik moet dan wel pas draaien vrijdagavond laat, maar ik ben hier al van woensdagavond. Tussendoor probeer ik wat optredens mee te pikken. Er valt hier zodanig veel te beleven, van Rihanna tot Grandaddy, een optreden waar ik enorm naar uitkijk”, aldus Nadiem. “Als ik hier draai, dan vliegt de tijd sowieso. Daarom ben ik blij dat ik voor het eerst drie uur lang mag draaien. Dat geeft me de kans om nog iets dieper te gaan, meer te doen dan puur de ene hit na de andere te draaien.”

Het is sowieso alweer een drukke zomer voor Nadiem. “Te beginnen met ‘t Vat van Rodenbach in Roeselare, vervolgens Rock Werchter, Les Ardentes en vorig weekend nog Lokerse Feesten waar ik na Faithless mocht draaien, iets wat ik wellicht nooit meer zal meemaken.”

https://www.youtube.com/watch?v=s2VOXFeVtV0

(TD)