Axelle en Bieke uit Harelbeke werken bij de PKP-crew: "Ze vinden ons exotisch"

20/08/16 om 18:08 - Bijgewerkt om 18:08

De crew van Pukkelpop wordt vooral bevolkt door personeel en vrijwilligers uit 'de Limburg', maar ook daar hoor je occasioneel een mondje West-Vlaamse weerklinken.

Axelle en Bieke uit Harelbeke werken bij de PKP-crew: "Ze vinden ons exotisch"

Elke dag zijn op Pukkelpop ongeveer 5.000 medewerkers aan de slag. Technisch personeel, mensen die bandjes controleren, cateraars, jongens en meisjes die de festivalgangers van eten en drank voorzien en ga zo maar door. Dat zijn logischerwijs vooral mensen uit de streek, vaak van verenigingen uit de buurt. Maar ook daar zijn de West-Vlamingen al doorgestoten. Wij ontmoetten zaterdagmiddag Axelle (22) en Bieke (27) Callewier, twee nichtjes uit Harelbeke die instaan voor de bandjescontrole aan een van de posten backstage.

"Ik heb samen gestudeerd met een meisje dat hier betrokken is bij de organisatie", verklaart Bieke hoe twee West-Vlaamse meisjes in de crew van het Limburgse festival zijn verzeild geraakt. "Voor mij is het het tweede jaar en dit jaar is ook mijn nichtje Axelle (de grootste van de twee, fv) er bij."

Axelle en Bieke vinden het een bijzonder plezante job. "We hebben een shift van 8 uur. Vandaag is dat van 10 tot 18 uur, gisteren was het van 18 tot 20 uur." Er rest dus tijd om ook zelf artiesten aan het werk te zien. Bieke en Axelle genoten zo al van Chase & Status, Anne-Marie, Jamie Woon en Jack Garett.

En zijn die West-Vlamingen zo een beetje aanvaard door de Limburgse gemeenschap backstage? "Ze vinden ons exotisch", klinkt het. "En ze proberen ons de hele tijd na te zeggen. Weinig succesvol. (lacht)."

(FV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!