Petra Mingneau in Nieuw-Zeeland: "Het is hier postkaartje na postkaartje"

09/08/16 om 06:00 - Bijgewerkt om 06:00

Petra Mingneau (27) groeide op in Merkem, ergens tussen Diksmuide en Ieper. Sinds 2011 woont ze in Christchurch, Nieuw-Zeeland. De jonge West-Vlaamse werkt er als fotografe en klust bij in een koffiehuis.

Nieuw-Zeeland: je belandt er niet door even verkeerd te rijden. Wat bracht jou naar de andere kant van de wereld?

"Ik wilde er een jaartje tussen uit en ben zot van Ierland en Schotland. Maar dat leek me te dicht, te gemakkelijk om tussenin naar huis terug te keren. Het plan was namelijk om echt een jaar weg te zijn en mijn eerste keuze was Alaska. Toen ik er eens met een vriendin over sprak, vertelde ze me dat ze een neef had in Auckland, Nieuw-Zeeland. Toen heb ik mijn keuze verlegd en ben naar daar vertrokken. Helemaal niet doordacht dus, maar eerder een 'ingeving van het moment'. Ik verbleef er een eerste keer van oktober 2009 tot augustus 2010, om daarna naar huis terug te keren en mijn opleiding aan het KASK in Gent af te werken. Maar daarna, in november 2011, ben ik opnieuw naar Nieuw-Zeeland verhuisd. En ik woon hier nu nog altijd, in Christchurch."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!