Peter Janssen uit Veurne maakt pasta arrabiata

Peter is verlekkerd op de Italiaanse keuken. © JE
Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Wat dacht je van Pasta Arrabiata van Peter Janssen?

Recepten zonder veel poespas maar bomvol smaak, die vind je terug in het receptenboekje van Peter. “Wat me aanspreekt, scheur ik uit of schrijf ik over. Die maak ik dan later klaar. Italiaanse gerechten hebben bij mij altijd een streepje voor, daar hou ik van.”

“Met deze pasta arrabiata heb je in weinig tijd een lekker gerecht op tafel staan. Ik heb het al verschillende keren gemaakt en het blijft in de smaak vallen. Een moeilijk recept is het absoluut niet. Voor kotstudenten is het ideaal om snel en lekker te eten. Als je je saus een dag voordien maakt, smaakt het zelfs nog beter. Bovendien heb je amper afwas, altijd goed meegenomen”, lacht hij.

Peter Janssen uit Veurne maakt pasta arrabiata
© JE

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

1 ui

1 sjalot

teentje look

300 gram pancetta

400 gram gepelde tomaten met basilicum (uit bokaal of blik)

6 tomaten

peper en zout

penne

WERKWIJZE

Fruit de ui en sjalot lichtbruin in olijfolie.

Snij de pancetta fijn met een schaar. Laat licht meebakken voor extra smaak.

Ontvel de tomaten en haal de pitjes weg. Snij ze in kleine stukjes en laat mee sudderen in de pot.

Voeg de tomaten met basilicum uit bokaal of blik toe.

Proef en kruid met peper en zout. Kruid eventueel bij met extra kruiden.

Laat de saus sudderen op een laag pitje zodat alle smaken kunnen intrekken. Kook ondertussen de penne volgens hoeveelheid en gaartijd op de verpakking.

Schep de penne uit op een bord en overgiet met saus.