Pasta Misch van Mia Verfaillie

"De warmlauwe pasta at ik voor het eerst op het verjaardagsfeestje van dochter" © JE
Redactie KW

Jozefien Eggermont doorkruist West-Vlaanderen op zoek naar de lekkerste gerechtjes. In Sint-Michiels Brugge stoot ze op ‘Pasta Misch’ van Mia Verfaillie

“Dit op en top Italiaanse gerechtje is een fris zomerrecept waarmee ik keer op keer scoor”, opent Mia Verfaillie. “De warmlauwe pasta at ik voor het eerst op het feestje toen mijn dochter veertig jaar werd. Haar schoonzus maakte toen kleine hapjes en deze pasta was er een van. Ze heette Misch en ik kreeg haar receptje. Sindsdien heb ik het gerecht ‘Pasta Misch’ gedoopt.”

Een licht verteerbaar gerechtje, ideaal voor op een warme zomerdag

Je kan de lauwwarme pasta zowel als voor- of hoofdgerecht serveren”, weet Mia. “Ook koud is het heerlijk. Het leuke is dat je er amper werk aan hebt. Bovendien is het ook licht verteerbaar, ideaal voor op een warme zomerdag. Mia’s echtgenoot Pol suggereert twee rode wijnen om het pastagerecht te begeleiden : een bordeaux zoals een Château La Jorine uit 2010 of een Côtes du Rhônes zoals Domaine La Garrigue uit 2012.

Pasta Misch van Mia Verfaillie
© JE

RECEPT

Voor vier personen

INGREDIENTEN

– 500 gram fijne linguine Genovesi (Barilla)

– potje sugo ai pomodori secchi aglio (Saclà)

– twee doosjes grote gemarineerde tomaten (bvb. Sud’n’sol uit Delhaize)

– zakje rucola of notensla

– handvol pijnboompitten

– olijfolie

– Italiaanse kruiden

– pakje pancetta

– blok kaas : parmigiano reggiano of grano padano

WERKWIJZE

Meng de Saclà met de gehalveerde gemarineerde tomaten en de rucola. Voeg er ook de pijnboompitten aan toe, puur of geroosterd. Kook de pasta beetgaar en giet het water af. Voeg de warme pasta toe aan het mengsel zodat het geheel lauwwarm wordt. Bak de pancetta zonder vet in de pan.

Knip het krokante vlees in reepjes en meng onder de pasta en saus. Schaaf er grote krullen kaas over en serveer.