Open Boekje (18): 'Het bal van opa Bing' van Luuk Gruwez

22/06/14 om 09:40 - Bijgewerkt om 09:40

Bron: Kw

Elke week duiken we in de bibliotheek om er een boek van een auteur met West-Vlaamse links van onder het stof of van op het schap te halen. Van de week halen we een boek van de naar Limburg uitgeweken Deerlijkenaar Luuk Gruwez van het schap.

Misschien heeft het met het einde van het schooljaar te maken. Als de regie wat meezit, valt dat einde wel eens samen met het begin van de zomer. De echte zomer. Zoals dat hier en nu het geval is én ook in het boek 'Het bal van opa Bing' van Luuk Gruwez. We kennen de uitgeweken Deerlijkenaar vooral als dichter, maar van hem verschenen ook enkele opmerkelijke prozawerken. 'Het Bal van opa Bing' verscheen net 20 jaar geleden. Zolang staat het ook al in ons boekenrek, merk ik. De auteur zelf heeft het pas in 2012 gesigneerd. Dat was toen hij in een Roeselaarse boekhandel zijn nieuw werk kwam voorstellen. Dat was een gedichtenbundel. Wijvenheide.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!