OP DE BON (7): Sebastien Soete en Els Deleu uit Geluveld

© Foto TOGH
Redactie KW

Elke week trakteert KW.be een willekeurige West-Vlaming op een fijne verrassing. Deze week waren we te gast in Geluveld.

Op de pittoreske Geluveldplaats bellen we aan bij huisnummer 18. Sebastien Soete (39) opent de deur samen met zoontje Iben (2). Eenmaal binnen maken we ook kennis met Els Deleu (35). “Ik ben ingenieur bij afvalverwerkend bedrijf Garwig in Houthulst”, vertelt Sebastien. “Ik ben eigenlijk afkomstig uit Ieper. Binnenkort verhuizen we terug naar Ieper. We zijn volop aan het bouwen langs de Diksmuidseweg.”

“Ik werk als bediende bij Eandis en ben afkomstig van Geluveld zelf”, zegt Els Deleu. “Mijn ouders Sylvain Deleu en Hilde Demeersseman woonden heel hun leven in Geluveld maar zijn onlangs ook naar Ieper verhuisd. We hebben lang gezocht naar bouwgrond in Geluveld en Zonnebeke, maar geen gevonden. Vandaar dat we in Ieper zijn terechtgekomen.”

Vooral sportieve hobby’s, dus bon komt van pas

De bon van 50 euro wordt in dank aanvaard en zal zeker van pas komen. Beide dertigers zijn van het sportieve type. “Ik doe al vijftien jaar karate”, zegt Sebastien. “Vroeger voetbalde ik bij KVK Ieper, maar dat was op een bepaald moment niet meer te combineren met mijn studies en dan ben ik gestopt. Via een vriend in de fitness heb ik dan kennisgemaakt met karate en ben ik echt gebeten door de karatemicrobe. Ik ben aangesloten bij karateclub JKA Ieper en heb ondertussen al mijn zwarte gordel.”

Ook Els haar hobby’s situeren zich in de sportieve branche. “Ik doe wekelijks mee met de Zumba recht tegenover de deur in OC ‘t Gelevelt. Verder loop ik ook graag, maar met de zorg voor Iben, die vorige week trouwens verjaarde, en de bouw van ons huis heb ik er niet veel tijd meer voor gehad. Maar ook shoppen is een van mijn favoriete hobby’s. De bon van Decathlon is dan ook meer dan welkom.”

(TOGH)