OP DE BON (5) : Linda Steen en Freddy D’Hert uit Werken

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Elke week trakteert KW.be een willekeurige West-Vlaming op een fijne verrassing. Deze week waren we te gast in Werken.

In de Barisdamstraat in de Kortemarkse deelgemeente en Charmante Dorp Werken belden we even na 18 uur aan op nummer 55 bij Linda Steen en Freddy D’Hert. Linda is afkomstig uit Zande, en Freddy uit Esen, maar ze wonen al bijna 30 jaar in Werken in het huis dat ooit van Freddy’s grootmoeder was. Zoon Frederik en dochter Mariska zijn volwassen en verlieten ondertussen al het nest.

Al jarenlang een abonnement

“Jazeker, we hebben al jarenlang een abonnement op De Weekbode”, knikt Linda, ondertussen naarstig in de potten aan het roeren. “We zouden die niet kunnen missen. Ik kijk er elke week naar uit.”

“We lezen de krant van achter naar voor en omgekeerd”, vult Freddy aan. Ook met de vernieuwde website van KW is Linda ondertussen vertrouwd. “Ik bekijk die ook regelmatig, want ik ben graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes uit de streek”, vertelt ze.

Linda is blij verrast als we haar de bon ter waarde van 50 euro overhandigen die ze mag besteden bij Stock Vermeersch in Edewalle. “Ik heb al regelmatig deelgenomen aan wedstrijden. Altijd per mail, sms’jes stuur ik niet. Maar behalve een boek van Lien Willaert heb ik tot nu toe nog niet veel gewonnen. Maar met deze bon zal ik in de Stock Vermeersch wel iets vinden naar mijn goesting”, besluit Linda lachend.

(LTK)