OP DE BON (34) : Mieke Degryse uit Roeselare

Redactie KW

Elke week trakteert KW.be een willekeurige West-Vlaming op een fijne verrassing. Deze week waren we te gast in Roeselare.


In de Acaciastraat in Roeselare komen we bij Mieke Degryse (64) terecht. Ze woont er samen met haar man Christian Lagrange (66), het koppel bleef kinderloos. “Ik heb vroeger altijd bij familiehulp gewerkt en Christian was garnierder”, vertelt ze. “Christian is eigenlijk afkomstig van Frankrijk en was hier in Roeselare de eerste grensarbeider. Er bestond zelfs nog geen stempel voor zijn papieren toen”, meent ze. “We wonen hier al sinds we getrouwd zijn en hebben hier altijd graag vertoefd. We hebben enkele keren de kans gekregen om een stukje grond bij te kopen en daardoor hebben we nu een grote tuin met genoeg plaats voor verschillende dieren en alle soorten groenten en fruit.” En daar zijn de buren blij mee. “Ik maak honderden potten confituur en we hebben drie koelkasten om al onze verse groenten en fruit in te bewaren. Dan nog hebben we niet genoeg plaats, dus de buren zijn voorzien van gratis groenten en fruit.”

Eerste keer carwash

Mijn man Christian Lagrange verscheen al een paar keer in De Weekbode omdat hij duivenmelker en lid van Kleinvee West is. Ze organiseren geregeld eens een tentoonstelling, vandaar. De website is ons vreemd, want we zijn helemaal geen techneuten.”

De geluksvogels kregen een tien beurtenkaart van carwash De Wasbeer in de Oostnieuwkerksesteenweg. “Dat zal goed van pas komen voor onze grote jeep, een Nissan Pathfinder. Normaal gezien was ik de wagen altijd zelf, maar een beurtenkaart voor de carwash sla ik zeker niet af. Spannend, het zal voor ons de eerste keer zijn dat we naar de carwash gaan!” Het is niet de eerste keer dat ze in de prijzen valt, maar het is wel al heel erg lang geleden. “Ik heb in supermarkt Unic destijds eens het gewicht van een kar vol winkelwaar geraden. Ik kreeg de inhoud toen mee naar huis. Eigenlijk geven wij veel meer weg dan we krijgen hoor”, schatert Mieke.

(MM)