OP DE BON (30): De familie Depoorter – Catteeu uit Steenkerke

Redactie KW

Elke week trakteert KW.be een willekeurige West-Vlaming op een fijne verrassing. Deze week waren we te gast in Steenkerke.


De familie Depoorter – Catteeu woont al ruim 32 jaar in de Steengracht-West in Steenkerke. “Ik ben eigenlijk afkomstig van de De Moeren en mijn vrouw Lieve van Beveren-aan-de-IJzer. Toen we jong waren en ons wilden settelen trok Steenkerke toen onze aandacht. Het dorp zag er toen wel wat anders uit dan nu. Je had er nog alle mogelijke nutswinkels zoals een slager en een bakker. Pas op, niet getreurd, we blijven het hier fantastisch wonen vinden. Wat zijn we blij ook dat café-resto De Kunstemaecker nieuwe uitbaters heeft en recent weer open ging. Dat zorgt weer voor wat extra ambiance hier in de buurt. En waar vind je elders nog zo’n mooie natuur in de achtertuin? We zitten daarbovenop ook nog eens op een steenworp van het centrum….”, vertelt hij. “Wat wil je meer? Ik werk overigens bij betoncentrale De Brabandere uit Veurne en mijn echtgenote werkt bij het AZ Sint-Augustinus in Veurne als arbeidster”, schetst hij nog even.

Kennen jullie kw.be?

We zijn – zoals je het Wekelijks Nieuws Kust op onze tafel ziet liggen – trouwe lezers van de krant. Als we die eens een keertje niet in huis hebben, durven we wel eens wat lokale info op te zoeken via de tablet. We vinden het sowieso goed dat het bestaat. We veronderstellen dat jongere mensen de site wellicht sneller zullen bezoeken. Zij zijn ook meer van de ‘analoge generatie’. Wij drinken nog graag onze koffie in de keuken, terwijl we onze krant openleggen.”

Hebben jullie ooit al iets gewonnen?

“Wij hebben nog nooit iets gewonnen. Dat komt natuurlijk omdat we nog nooit actief aan een wedstrijd hebben deelgenomen. We waren dan ook blij verrast jou aan onze deur te treffen.”

Wat zullen jullie doen met de bon?

“We hebben drie dochters en ondertussen hebben we ook twee kleinkinderen. We hebben ondertussen dus een mooie grote familie. Nu de winter eraan komt, zullen we met de bon wellicht Sinterklaas- of kerstcadeautjes kopen voor onze kapoenen.”

(CTM)