OP DE BON (24): Norbert Devriese en Diane Desmet uit Houtave

Redactie KW

Elke week trakteert KW.be een willekeurige West-Vlaming op een fijne verrassing. Deze week waren we te gast in Houtave.

Deze week parkeerden we onze wagen in de Pastoriestraat in het centrum van Houtave. Blijkbaar staat die ook bekend als de ‘terrasjesstraat’ omdat voor ieder huis een terras staat opgesteld. We belden aan bij nummer 5, waar lichtblauwe stoeltjes voor de deur staan.

Met wie hebben we het genoegen?

“Wij zijn Diane Desmet en Norbert Devriese. Mijn vrouw werkt als federaal ambtenaar, ik ben actief als technieker bij de verbrandingsoven van Brugge, beter bekend als IVBO. Wij zetten afval om in energie. Samen kregen we drie musketiers : Bert (29), Pat (25) en Vic (23). Bert is onze IT-man. Vanaf september start hij trouwens als zelfstandige met de website builtinbruges.com. Pat werkt net als ik als technieker bij IVBO. Het toeval wilt dat hij zelfs in dezelfde ploeg zit. (lacht) En Vic, de jongste, werkt als mecanicien bij Moto’s Hautekiet in Ruddervoorde. De twee oudste zonen verlieten intussen het nest, de jongste woont nog thuis.”

Ben je vertrouwd met onze krant en ken je KW.be? Zo ja, wat lees je er?

“We zijn al jarenlang trouwe abonnee op Brugsch Handelsblad. Zelfs op onze tablet lezen we de krant. Ook de website bezoeken we, want we willen toch wel mee zijn met het streeknieuws. Zelf zijn we heel erg betrokken met het leven in ons dorp. Mijn vrouw is onder meer lid van werkgroep Houtave Leeft – bekend van de website houtave.be. Met de jaarlijkse buurtkermis willen we zoveel mogelijk mensen van ons dorp samenbrengen. We hechten veel belang aan de sociale gebeurtenissen in Houtave.”

Ben je anders een geluksvogel?

“Eigenlijk niet. Het is niet dat we al eens de Lotto of dergelijke gewonnen hebben, maar we zijn gelukkig getrouwd, zijn trots op ons gezin en dat vinden we het allerbelangrijkste.”

Wat ga je met de bon van 100 euro bij Sportline doen?

“Sinds kort hebben we een petanqueclubje in Houtave. Al onze activiteiten zijn te volgen op petanquehoutave.blogspot.com. De club groeit razendsnel. Intussen zitten we al aan 24 leden en onlangs hebben we zelfs een derde terrein in gebruik mogen nemen. Allicht gaan we een nieuwe outfit om te petanquen aanschaffen. Of een nieuwe magneet om onze petanqueballen op te heffen.”

Veel plezier!

(Olivier Neese)