OP DE BON (22) : Peter Vandenameele en Heidi Aers uit Tielt

Redactie KW

Elke week trakteert KW.be een willekeurige West-Vlaming op een fijne verrassing. Deze week waren we te gast in Tielt.


We bellen aan bij appartementje in de Kortrijkstraat, de belangrijkste winkelstraat van Tielt. We treffen Peter Vandenameele (49) aan. Ook zijn partner Heidi Aers (44) uit Wingene is erbij. Zij krijgen een bon van 50 euro om te besteden bij de Multi Bazar in Izegem of Pittem.

Met wie hebben we precies het genoegen? Wat doen jullie?

“Ik ben Peter, werk als ambulancier in het Sint-Andriesziekenhuis van Tielt en ben daarnaast ook nog eens ambulancier bij de brandweer van Izegem en Lendelede. Ik ben geboren en getogen in Staden, woonde maar liefst 22 jaar in Pittem en woon sinds kort in Tielt. Mijn partner Heidi woont in Wingene sinds ’76, maar is eigenlijk van Wondelgem (Gent) afkomstig. Zij is verpleegster in het Sint-Andriesziekenhuis.”

Ken je KW.be? Zo ja, wat lees je er?

“Ik zie KW.be geregeld eens passeren op mijn tijdlijn als ik Facebook check. Helaas ben ik niet geregistreerd op de site, waardoor ik eigenlijk niet zo heel veel kan lezen op de site.”

Zijn jullie anders geluksvogels?

“Neen, absoluut niet. We hebben nog niet zo heel veel gewonnen. Ooit won ik wel eens 600 euro op de Lotto, maar dan wel nadat ik jarenlang al had meegespeeld en vermoedelijk al veel meer dan die 600 euro in de Lotto had gestopt.” (lacht)

Al een idee wat je met de bon zal kopen?

“Neen, geen enkel idee. Had je iets eerder met de bon langsgekomen, dan had ik er wat plankjes mee kunnen kopen, want dat had ik nodig. Maar we zullen het zeker goed kunnen besteden. Eén ding is zeker: we zullen het aan iets nuttigs uitgeven!”

(RDC-foto RDC)