OP DE BON (19) : Johnny en Leona Declerq uit Beveren-Roeselare

Redactie KW

Elke week trakteert KW.be een willekeurige West-Vlaming op een fijne verrassing. Deze week waren we te gast in Roeselare.


We bellen aan in de Onledegoedstraat in Roeselare, waar Johnny en Leona Declerq de deur openen. Leona is afkomstig van Westrozebeke, maar woont al jarenlang met Johnny in Roeselare, meerbepaald Beveren. Ze hebben drie kinderen: Didier, Valentino en Hannelore.

Vrijwilliger voor Mariënstede

De twee genieten intussen al enkele jaren van hun welverdiend pensioen. “Ik was elektricien bij busbouwer Jonckheere, het huidige VDL, en ging vaak voor het bedrijf naar het buitenland”, steekt Johnny van wal. Leona werkte als poetsvrouw bij kunststoffenproducent Carpenter Dumo. Johnny is ook vrijwilliger bij Mariënstede in Dadizele, het dagcentrum voor mensen met een fysieke beperking waar hun zoon Didier verblijft. “Ze weten dat ze mij voor elke klus mogen bellen en ik help ook jaarlijks met de kaasverkoop ten voordele van Mariënstede.”

“Bon komt goed van pas”

Ze vullen hun dagen met werken in de tuin, babysitten op kleinzoontje Pepijn en gaan vaak uit eten. “Die bon van Bistro Vin100 komt goed van pas, want we gaan daar graag eten”, klinkt het. “We hebben enkele favoriete restaurants en Bistro Vin100 is daar een van. We gaan ook graag naar restaurant De Lanteirne in Westende, de Kaasbistro in Roeselare en De Muizelmolen in Hulste. We weten dat het eten en de bediening daar altijd dik in orde is. We zijn teleurgesteld als we ergens op restaurant gaan en we een gerecht krijgen dat we eigenlijk zelf beter hadden kunnen bereiden.” Het koppel volgde een tijd lang kooklessen. “Het is hier elke dag de zoete inval bij ons. Dagelijks komen er vrienden langs en af en toe leggen we onze gasten eens in de watten met een uitgebreid diner.”

Johnny en Leona lezen wekelijks De Weekbode. “Ik lees de krant volledig uit. Enkel -het sportgedeelte sla ik over”, zegt Leona. “Johnny kijkt vooral naar de foto’s.”

(MM)