OP DE BON (12) : Sabine Dobbelaere uit De Haan

Redactie KW

Elke week trakteert KW.be een willekeurige West-Vlaming op een fijne verrassing. Deze week waren we te gast in De Haan.

Als we aanbellen bij de Dorpsstraat 64 in De Haan doet Sabine Dobbelaere open. Wat meteen opvalt is hun prachtige gerenoveerde huis. “Ja, elke vrij moment besteedden we aan onze werken. In het weekend of tijdens vakantiedagen zal je mij dan ook niet zelden in een werkplunje aantreffen. En we hebben al ontzettend veel geluk gehad met het mooie voorjaar. Door de regen die uitbleef hebben we onze werken echt wel in een versnelling kunnen zetten.” Haar job in het onderwijs -Sabine werkt bij de middenschool in Blankenberge- is in dat opzicht dan zeker een meevaller. Haar man werkt bij de politie.

“Online is de toekomst”

Hoe Sabine graag op de hoogte gehouden wordt van het nieuws uit haar regio? “We hebben hier geen papieren kranten meer. Online is de toekomst, en wij zijn dan ook op die kar gesprongen. Wij hebben dan ook een abonnement op kw.be. Dat komt doordat er hier in De Haan de laatste jaren heel wat problemen zijn geweest rond de surfclubs. Omdat wij zelf twee stranduitbatingen hebben, is het wel een must om dat nieuws op de voet te volgen. De ‘grote’ kranten gaan soms wat te kort door de bocht en kw.be brengt ook details en klein nieuws dat voor ons groot is. Dat artikels op de iPad kunnen gelezen worden bespaart ons vooral ook veel tijd. Hup, even scrollen, diagonaal lezen en klaar. Wij passen voor de omslachtige printversies.”

Concerttickets gewonnen

“Geluksvogels zijn we niet, al hebben we onlangs nog concerttickets gewonnen via de website van ASOT (A State of Trance). Mijn man is vroeger nog deejay geweest en we zijn nog steeds erg geïnteresseerd in de dancescene. Daarom houden we er ook van om festivals in het buitenland te bezoeken. Dan nemen we partyvluchten richting bestemmingen zoals Berlijn, Dortmund, Barcelona en Lissabon. Daar kunnen we erg van genieten. Festivals in het buitenland zijn overigens veel beter georganiseerd dan hier in België.”

Sabine is ontzettend blij met de bons van Euroshop. “Uiteraard zullen we dit spenderen aan iets voor het huis, zoals doe-het-zelfmateriaal. Zo moet de toiletruimte nog afgewerkt worden. Of misschien kiezen we wel voor iets voor ons interieur. Keuze genoeg daar.”

(CTM)