Ontdek het nummer dat een nieuw jaar perféct laat starten voor burgemeester Daniël Vanhessche (Jabbeke)

Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Maar weinig mensen die een stem zó weten te appreciëren als burgemeesters. En dus moeten de verkozenen des volks ook wel iets hebben met muziek. We vragen elke week een burgemeester naar zijn of haar favorietje liedjes en laten jullie met veel plezier meeluisteren. Deze week : Daniël Vanhessche, burgemeester van Jabbeke.

“Ook al kan ik zelf helemaal niet zingen, toch heb ik een héél grote liefde voor muziek”, bekent de burgemeester meteen. “Meer zelfs, door mijn ambt als burgemeester, en voordien ook als schepen en gemeenteraadslid, kreeg ik de kans om kennis te maken met héél wat muzikaal talent alleen in Jabbeke zelf al. Zo leerde ik verschillende genres kennen en alhoewel je altijd de ene genre liever hoort dan de andere, ik kan alle genres appreciëren én ben er dan ook steeds op gebrand om zoveel mogelijk optredens in Jabbeke van onze plaatselijke ‘vedetten’ bij te wonen, als mijn agenda het toelaat natuurlijk!”

Ik kan echt genieten van zo’n ouderwetse eucharistieviering met orgelmuziek

“Indien ik meer tijd zou hebben, maar daarvoor zal ik zeker moeten wachten tot aan mijn pensioen, dan zou ik nog graag orgel leren spelen”, vertelt Daniël Vanhessche. “Ik kan dan ook echt genieten van zo’n ouderwetse eucharistieviering met orgelmuziek én als die dan nog gepaard gaat met gregoriaanse gezangen, dan maakt dit voor mij het plaatje compleet!”

En er zijn nog van die momenten waar Daniël Vanhessche zichzelf kan verliezen in de muzikale pracht. “Op nieuwjaarsmorgen is het een traditie ten huize Vanhessche om het nieuwjaarsconcert op tv te volgen”, vertelt hij. “Én als er tijdens dat concert dan nog eens plaats is voor de ‘Radetzky Mars’ van Strauss, dan start mijn jaar alleszins goed.”

Maar het moet niet alleen klassiek zijn. “Muziek waarop er kan gedanst worden kan mij ook bekoren”, aldus de burgemeester. “Dat is ook nog iets wat ik ooit met mijn vrouw zou willen volgen: een cursus dansen. Ook al trekken wij nu al zeker ons plan op de dansvloer!”

Ontdek hier de top 10 van burgemeester Daniël Vanhessche.

>> Deze playlist werd gemaakt via Deezer. Indien u enkel 30 sec. per nummer te horen krijgt, meldt u zich best eerst aan via deezer.com

01 Radetzky mars – Richard Strauss

“Zoals ik al aanhaalde: vrolijk én opgewekt het jaar beginnen!”

02 Waterloo – Abba

“Toen ik een tiener was, in 1974, won Abba het songfestival én de liedjes van hen die volgden waren stuk voor stuk hits. Ook nu nog kunnen hun liedjes velen bekoren. Geen enkele zanger/zangeres/groep die na hen het songfestival won ‘gaat zo lang mee’. Een tweetal jaar terug trokken we een paar dagen door Zweden met een huurauto én om het uur hoorden we een liedje van Abba. Onze Sandra Kim hoor ik op de radio in mijn auto op Belgisch grondgebied zo vaak niet…”

03 Spanish Eyes – Engelbert Humperdinck

“Een zeer mooie tango of slow, waarop ik samen met mijn vrouw héél graag dans.”

https://www.youtube.com/watch?v=uH5oWGsU6NA

04 The Best – Tina Turner

“Mijn levensmotto is ‘wat je zelf doet, doe je het best’! Ik probeer in veel dingen perfectionist te zijn, vandaar. Wat helemaal niet betekent dat ik ‘de beste’ ben in alles natuurlijk. Tina Turner is wel de perfecte vrouw om dit liedje te brengen.”

05 Een Ster – Christoff/Stan van Samang

“Van Christoff omdat ik hem een heel goed schlagerzanger vind en van Stan van Samang omdat hij van het liedje toch iets unieks gemaakt heeft in het programma ‘Liefde voor muziek’.”

06 La Paloma – Mireille Mathieu

“Ik hou ook enorm van Franse liedjes én van de muziek van Mireille Mathieu. Die heeft dan ook nog eens een stem als een klok.”

07 Het kan niet zijn – Will Tura

“Will Tura, van Veurne afkomstig, kan toch moeilijk in mijn lijstje ontbreken. Het liedje zelf gaat dan wel over een liefdesbreuk, maar in onze huidige maatschappij kwetsen we zelf véél te vlug mensen of worden we zelf véél te vaak gekwetst. We vinden alles veel te rap normaal én ‘dat kan toch de bedoeling niet zijn“!?”

https://www.youtube.com/watch?v=sI8rSuS2xII

08 Laat de zon in je hart – Willy Sommers

“Ik probeer één keer per week te fietsen. Ik doe dit met een beperkt groepje. Na zekere tijd leer je elkaar goed kennen en vertrouw je elkaar het één en ander toe, je schept een echte vriendschapsband. Dit liedje van Willy Sommers is intussen ons lijflied geworden.”

09 De roos – Ann Christy

“Heel mooi liedje, van een héél goede zangeres. Jammer genoeg is het pas goed bekend geworden na haar dood. Bij dit liedje word ik, én velen met mij, stil omdat het altijd wel aan iemand doet denken…”

10 Il silenzio – Trumpet solo

“Om je ogen te sluiten en te mijmeren. En dat moet ook eens kunnen!”