Niets dan kleurmeesters in 't Optimistje

21/08/15 om 10:44 - Bijgewerkt om 10:45

Op het einde van vorig schooljaar kon je op onze website de reeks Kleuter Klasse volgen. Pagadders uit alle hoeken van de provincie knutselden met de papieren versie van onze Krant van West-Vlaanderen en legden hun kunstwerkjes vast op foto. Tine van kinderopvang 't Optimistje in Oostende was zo gecharmeerd door al dat kindergeluk dat ze deze zomer ook aan de slag ging met haar pagadders. Geniet maar even mee! En ga vooral zélf aan de slag.

Tine geeft een woordje uitleg waarom ze met Krant van West-Vlaanderen aan de slag ging:

Kinderen zijn competent, sociaal, creatief en nieuwsgierig. Wij proberen constant op zoek te gaan naar wat de kinderen bezig houdt in plaats van hen bezig te houden, zodat we kunnen inspelen op hun interesses en hen de kans geven zich in 100 talen te uiten.

We kijken en observeren wat de kinderen kunnen en bieden positieve uitdagingen om hun grenzen te verleggen.

We hebben ook bijzondere aandacht voor relaties tussen kinderen onderling en hoe zij van elkaar leren.

Kinderen mogen zoveel mogelijk zelf kiezen aan welke activiteiten ze willen deelnemen.

Kleurmeesters

De kinderen bieden ons hun thema's aan. Wij bieden het canvas, zij zijn de kleurmeesters.

We gaan dieper op zoek naar wat de kinderen boeit en sluiten daar zo dicht mogelijk bij aan. We reiken hen een uitdagende omgeving aan en bieden een waaier aan prikkels en materialen. Dan observeren we hoe de kinderen daarmee omgaan en proberen zo veel mogelijk in te spelen op wat zij aangeven

Op deze manier hebben wij hen jullie Krant van West-Vlaanderen aangeboden.

En het resultaat daarvan vind je in de fotoslider hierboven.

(mlt/foto's 't Optimistje)

Het nieuwe schooljaar komt eraan! Wil jij met je kleuterklas of je kinderopvang ook in deze rubriek schitteren? Neem De Weekbode, Het Wekelijks Nieuws, De Zeewacht, Kortrijks Handelsblad of Brugsch Handelsblad mee naar je klas/opvang en laat je ukkepukjes erop los. Neem mooie foto's van de kunstwerkjes en mail ze samen met een prachtige klasfoto en een woordje uitleg naar lieven.mathys@kw.be. Veel plezier!