NIE MISS (1): Christel Deraeve uit Kortemark

Redactie KW

In ‘Nie Miss’ gaan we elke maandag op stap met een deerne uit de misswereld, die ons haar favoriete plekje in haar gemeente laat zien. Deze week: Christel Deraeve uit Kortemark.

Wie?

18-jarige uit Kortemark. Studeert het laatste jaar Onthaal en public relations aan het Sint-Vincentiusinstituut in Torhout. Wil volgend jaar Journalistiek studeren aan de Arteveldehogeschool in Gent. Werkt op zondag als zaalmedewerkster in Salons Saint-Germain in Diksmuide.

Christel nam deel aan Miss Global Belgium 2014 en sleepte de titel van Miss Photogenic in de wacht.

Favoriete plekje?

Het voetbalterrein in de Ichtegemstraat in Kortemark.

Waarom net dat plekje?

“Nu ben ik niet meer zo vaak thuis omdat mijn liefje in Veldegem woont. Maar vroeger kon ik, als klein meisje, uren vertoeven bij het voetbalplein. Ik kwam op zondagmorgen kijken hoe de jongens voetbalden en supporterde voor mijn kleine broer Kevin. En tijdens de examens diende het plein als ‘chille’ ontspanningsplaats.”

Hoe sterk is de band met je dorp nog?

“Kortemark is nog altijd mijn dorp. Al mijn vriendinnen wonen er en het is er gezellig. Maar nu ik school loop in Torhout breng ik er uiteraard veel minder tijd door.”

Tot slot een typische miss-vraag: wat vind je het mooist en het minst mooi aan jezelf?

“Aan mijn lichaam wil ik niks verbouwen. Het is prima, uniek en fijn om mij te zijn. Al zou ik liever een beetje bijkomen. Misschien lukt dat wel binnenkort, wanneer ik op kot zit. Ik ben trots op mijn grote ogen, want die vertellen veel.”

(TV)