Natalie Laridon uit Staden grilt gamba’s op de barbecue

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Ga de zomerse toer op met de gegrilde gamba’s van Natalie Laridon uit Staden.

Wie op zoek is naar een lekker voorgerechtje op de barbecue bij deze tropische temperaturen zit goed met gegrilde gamba’s en venkelaardappeltjes. “Voor mij hoeft er niet te veel poespas te zijn, ik kies graag voor eenvoudige gerechten”, vertelt Natalie Laridon uit Staden. “De gegrilde gamba’s zijn dan ook niet moeilijk én je hebt meteen een topresultaat. Je laat ze een dag op voorhand baden in olijfolie en kruiden, zo zijn ze perfect van smaak. Niet bang zijn om met je vingers te eten, dat maakt het extra leuk !”

Natalie Laridon uit Staden grilt gamba's op de barbecue

RECEPT

voor vier personen

INGREDIËNTEN

– 1 venkel

– 4 aardappels

– pijpajuin

– 12 gamba’s,

– goeie olijfolie

– kruidenmix

WERKWIJZE

Voor de venkelaardappeltjes

Snij de venkel en de aardappels in gelijke vierkantjes. Gaar alles in de steamer naar eigen smaak.

Voeg het groen van gesnipperde pijpajuin toe.

Dien warm op of bak nog even aan in olijfolie.

Je kan ook variëren, bijvoorbeeld door een scheutje kokosmelk toe te voegen.

Voor de gamba’s

Leg de gamba’s de dag voordien in een rijkelijk bad van olijfolie. Kruid bij naar eigen smaak of kies voor een standaardkruidenmix uit de supermarkt of een speciaalzaak.

Gaar de gamba’s op een heet vuur van ongeveer 180°C. Je kan kiezen voor een grillplaat of de barbecue. Na anderhalve minuut zijn de gamba’s klaar.

Schik alles op een bordje en serveer met de venkelaardappeltjes.