Nancy Van Cleemputte tovert snelle ‘Pasta Shanghai’ op tafel

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de snelle pasta van Nancy Van Cleemputte uit Diksmuide

“Het gerecht is ideaal om in een handomdraai lekker eten op tafel te zetten”, zegt ze. “Ik maak de zoetzure saus dan ook niet zelf, ik start met kant-en-klare saus. Daaraan voeg ik groenten naar keuze toe. Restjes uit de koelkast kan je op die manier ook vlot verwerken.”

“Vooral bij de kinderen is de ‘Pasta Shanghai’ een hit”, weet Nancy.

Nancy Van Cleemputte tovert snelle 'Pasta Shanghai' op tafel

RECEPT

voor vijf personen

INGREDIENTEN

– 2 potten zoetzure saus

– 800 gram pasta (bijvoorbeeld macaroni)

– 500 gram kipfilet

– 1 courgette

– 1 wortel

– 1 ui

– kerstomaatjes

– Parmezaanse kaas

– verse peterselie

WERKWIJZE

Snij de groenten in kleine stukjes en stoof ze aan in een pot. Snij ook de kip in blokjes en bak in een pan. Kruid bij naar eigen smaak.

Zet water op om de pasta in te koken. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Doe de zoetzure saus in een andere pot en laat gelijkmatig opwarmen. Voeg er de groentjes en de kip aan toe.

Ook de pasta mag in dezelfde pot zodat je alles kan mengen.

Verdeel de ‘Pasta Shanghai’ op de borden. Werk af met partjes kerstomaatjes, Parmezaanse kaas en wat gesnipperde peterselie.