Mien De Graeve in Burkina Faso: "Ik wil die scheve wereld recht helpen trekken"

07/09/16 om 09:37 - Bijgewerkt om 10:11

Mien De Graeve uit Westouter woont en werkt in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso. Levend in een volkse wijk, samen met een Burkinese hiphopmuzikant en zijn kindjes, voelt ze er zich al een echte 'burkinabè'.

Hoe en wanneer ben je in Burkina Faso beland?

"Ik kwam voor het eerst naar Burkina Faso in de winter van 2009. Toen heb ik hier een maand lang in mijn eentje mijn 'Tour du Faso' gefietst. 1.200 km door het stof, tegen de woestijnwind, door de kleinste dorpjes. Ik ben niet alleen mezelf tegengekomen tijdens die reis, maar ik ben ook verliefd geworden op dit land, dat eigenlijk niet eens uitzonderlijk mooi is. Ik viel voor de spirit van het land en zijn mensen, hun trots, hun ondernemingszin, hun vaste geloof dat zij zelf de dingen beter kunnen maken. Ik noem dat de erfenis van Thomas Sankara, de revolutionaire president die in 1987 vermoord werd door zijn opvolger Blaise Compaore. Sankara gaf Burkina Faso zijn zelfbewustzijn en zijn strijdbaarheid mee."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!