Mieke Hoste uit Varsenare maakt Thaise kip met kokosmelk

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Maak nu kip op Thaise wijze met Mieke Hoste.

Met dit receptje scoort Mieke Hoste steevast bij haar kinderen. Ook op skireis staat het recept zeker op het menu, op vraag van vrienden. “Eigenlijk duurt het echt niet lang om dat op tafel te toveren. Ik zorg trouwens altijd voor dat ik alle ingrediënten in huis heb, zo heb ik een plan B als er onverwacht bezoek is of de kinderen blijven eten”, weet ze. “Garnaalpasta en currypasta kan je heel lang bewaren in de koelkast, gember en citroengras vries ik in. Eigenlijk kan je het ook de dag voordien maken, dan is de saus extra lekker.”

Mieke Hoste uit Varsenare maakt Thaise kip met kokosmelk

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

– 4 kipfilets

– rode currypasta,garnaalpasta

– vissaus

– 3 paprika’s

– bakje champignons

– ringbonen

– 3 stengels citroengras

– 8 limoenblaadjes,

– 1 cm gember

– zonnebloemolie

– 1 grote ui

– enkele teentjes look

– 2 blikjes kokosmelk

WERKWIJZE

Verhit de zonnebloemolie in een wokpan.Voeg een afgestreken koffielepel currypasta en 1/4de koffielepel garnaalpasta toe aan de hete olie en roer om tot een egale emulsie.

Snij de ui, look en gember in julienne. Laat die meestoven in de wokpan. Voeg erna ook de gesneden groenten (paprika, champignons, ringbonen) toe. Welke groenten en hoeveel je er neemt, kan je zelf kiezen.

Voeg de blikjes kokosmelk toe. Als je de smaak te sterk vindt, neem dan één blikje. Snij de kipfilets in reepjes en voeg ook toe. Geef het citroengras een kleine inkeping en sla er even op met een plat mes.

Kruid alles bij en laat samen stoven met een enkele geuten vissaus, de limoenblaadjes en het citroengras. Roer regelmatig. Als de saus te dik wordt, leng je aan met een beetje melk.

Serveer met rijst.