Michelle Dutoit en Louise Delputte maken gezonde brownies

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de brownies van Michelle Dutoit en Louise Delputte uit Roeselare.

Vriendinnen en collega’s Michelle (26) en Louise (25) uit Roeselare bundelen sport en gezond eten op hun blog www.appetight.be.

“Aangezien ik gluten- en lactosevrij eet, is het best een uitdaging om lekkere gerechten te vinden”, vertelt Michelle. “Ik haal mijn inspiratie van wat ik op de kaart in een restaurant zie en bedenk hoe ik daar een eigen versie met andere producten van kan maken. Er zijn wel wat trucjes, al is het soms een echte zoektocht.”

Michelle Dutoit en Louise Delputte maken gezonde brownies

RECEPT

INGREDIENTEN

– 250 gram medjoul dadels

– 150 gram amandelmeel

– 100 gram walnoten

– 75 gram rauw cacaopoeder

– 2 grote appels (± 300 gram) of 250 ml ongezoete appelmoes

– 1 eetlepel glutenvrij bakpoeder

– 3 eieren

– 1 eetlepel vanille-extract

– 150 gram lactosevrije pure chocolade

– amandelschilfers

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 180°C en plaats de dadels ruim 15 min. in een kommetje met warm water. Zo worden ze lekker smeuïg en zijn ze makkelijk te bereiden.

Plaats het steelpannetje op een middelhoog vuur en schil de appels. Snij ze in stukjes en laat ze sudderend zacht worden met een klontje plantaardige boter. Voeg aan de appelmoes de zachte dadels toe en mix goed met een staafmixer of blender.

Voeg daarnaast het glutenvrije bakpoeder, amandelmeel, cacao, eieren en vanille-extract toe. Meng door elkaar. Hak tot slot de walnoten fijn en voeg toe aan het mengsel.

Vul de ovenschaal met het mengsel en bak gedurende 45 minuten op 180°C. Dek na 25 minuten af met aluminiumpapier.

Smelt de chocolade au bain-marie en giet als topping over de afgekoelde brownie. Werk af met amandelschilfers en snij in stukken.