MEZINKE (24): Woordjes daj nodig et at de XX en de XY-chromosoomn tope komn...

12/02/15 om 06:00 - Bijgewerkt om 05:59

Bron: Kw

Vroeger reisde men om te leren, nu volstaat het om met de regelmaat van de klok eens naar KW.be te surfen. Naar de donderdagrubriek 'Mezinke!' bijvoorbeeld, die elke week enkele typisch West-Vlaamse woorden op je loslaat én er ook de nodige uitleg bij verschaft.

Daar stonden we dan. Plotseling, maar niet onverwacht, want we wísten dat die vermaledijde letters X en Y er zaten aan te komen. En vind daarmee maar eens een rijtje leuke West-Vlaamse dialectwoorden. Niet dus, en daarom maakten we maar van de nood een deugd. Nu zaterdag is het Valentijnsdag, de 'hoogdag der seksen'. En als iedereen hier nu een beetje van goeie wil is, dan snijdt onze uitleg, dat het het XX- en het XY-chromosoom is dat je uitmaakt of je nu als een jongen dan wel als een meisje geboren wordt, wel degelijk hout. En dan is het hélemaal niet zo gek dat we jullie bij deze graag enkele liefdevolle dialecttermen aan de hand doen - je weet nooit dat ze eerstdaags nog van pas komen...
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!