Martine Desitter uit Oostende leidt duikers op in het zonnige Spanje

20/04/16 om 09:05 - Bijgewerkt om 09:05

Ter land, ter zee of in de lucht. Dagelijkse kost voor werkmensen die tot ongekende hoogtes klimmen of afzakken naar de diepere regionen. Van hoogte- of dieptevrees is er bij hen dan ook geen sprake. Tien weken lang gaan we met KW.be op zoek naar zulke mensen met een 'hoog', dan wel een 'laag' beroep. Deze week: Martine Desitter uit Oostende is duikinstructrice en baat al 10 jaar samen met manlief haar eigen duikcentrum uit in Spanje, aan de Costa Brava.

De 57-jarige Oostendse leerde haar man Jan Boelen kennen in Antwerpen. Martine was toen 25 jaar en stapte in het huwelijksbootje in haar thuisstad. In 1981 trokken ze samen naar Mallorca, waar haar buitenlandse duikavonturen van start gingen. Maar voorheen had Martine al heel wat duikervaringen opgedaan. "Toen ik amper 12 jaar oud was, schreef ik mij in bij de Sea Scouts & Sea Guides. Die organiseerden allerlei wateractiviteiten, zoals roeien, zeilen, zwemmen en dus ook duiken. Om mij te verdiepen in het duiken volgde ik al gauw een opleiding in de Scubadiving Club in Oostende. Daarna engageerde ik mij om instructeur te worden en behaalde ik een brevet van CMAS, waarmee je vrijwillig mensen mag opleiden tot duiker. Ik wou echter een bedrijfje opstarten dat duiklessen zou geven en daarvoor moest ik een PADI-brevet behalen. Dat lukte mij ook, waardoor ik gemachtigd ben om betaalde lessen te geven en zelf brevetten uit te schrijven aan leden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!