Maritiem archeoloog Tomas Termote: "In 2018 exposeren samen met gouverneur Decaluwé"

02/06/16 om 10:57 - Bijgewerkt om 10:57

Ter land, ter zee of in de lucht. Dagelijkse kost voor werkmensen die tot ongekende hoogtes klimmen of afzakken naar de diepere regionen. Van hoogte- of dieptevrees is er bij hen dan ook geen sprake. Elke woensdag gaan we met KW.be op zoek naar zulke mensen met een 'hoog', dan wel een 'laag' beroep. Deze week neemt Oostendenaar Tomas Termote ons mee naar de duistere onderwaterwereld van maritieme archeologie in de Noordzee.

De 41-jarige Oostendenaar woont momenteel in Bredene en is al 18 jaar actief als onderwaterarcheoloog, met een toespitsing op het duiken naar wrakken. De onderwatermicrobe kreeg hij al in zijn vroege jeugdjaren te pakken op aansturen van zijn vader. "Mijn papa was een hotelier en had een eigen boot. Hij nam mij dan mee op verkenningstocht, op zoek naar scheepswrakken. Hij had al heel wat ervaring, want was er al mee begonnen in de jaren '60."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!