Marijke Depestel uit Kortemark bereidt een snelle pasta met reuzengarnalen

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de snelle pasta met reuzengarnalen van Marijke Depestel uit Kortemark

Toen Marijke geopereerd werd aan haar schouder, was ze een hele poos niet meer zo mobiel. “Mijn kleindochter kwam toen een tijdje logeren om voor mij te zorgen. Ze maakte dit gerecht klaar en het viel meteen in de smaak”, vertelt ze.

“Intussen is het een van mijn favorieten geworden. Ik hou van eenpansgerechten: makkelijk klaar én lekker. Met dit receptje kan je ook heel wat variëren, want liefst kook ik op het gevoel.”

Marijke Depestel uit Kortemark bereidt een snelle pasta met reuzengarnalen

RECEPT

voor twee personen

INGREDIENTEN

– 250 gram tagliatelli

– 300 gram scampi of reuzengarnalen

– blikje gepelde tomaten (400 gram)

– 200 gram Boursin Cuisine

– 1 sjalot

– 2 teentjes look

– peterselie

– peper en zout

– gemberpoeder

– kurkuma

WERKWIJZE

Snipper de sjalot fijn en stoof aan.

Kook de tagliatelli gaar volgens de aanwijzigen op de verpakking.

Doe de scampi bij de sjalot en voeg ook de look toe. Giet er de tomatenblokjes bij en voeg Boursin Cuisine toe.

Roer de ingrediënten mooi door elkaar. Kruid de saus naar eigen smaak bij met gemberpoeder, kurkuma en peper en zout. Laat opkoken.

Giet de pasta af en voeg toe aan de saus zodat alles met elkaar kan vermengen. Dien op met gesnipperde peterselie.